Iivo Niskanen hyytyi miesten yhdistelmäkilpailussa

Norjan Lillehammerissa hiihdettiin tänään myös miesten maailmancupin 15km + 15km yhdistelmäkilpailu.

Perinteisen osuuden ensimmäisellä väliaikapisteellä Iivo Niskanen oli johdossa kannoillaan Norjan Johannes Hösflot Kläbo, Mattis Stenshagen ja Emil Iversen.

Embed from Getty Images

Ryhmä oli alkukilometreillä vielä yhdessä nipussa, mutta ensimmäisen neljänneksen eli 7,5 kilometrin aikana kahdeksan hiihtäjän kärkijoukko erkaantui muista hiihtäjistä.

15 kilometrin kohdalla suoritettuun suksienvaihtoon Niskanen saapui kärkiporukan keskellä neljäntenä.

Vapaan hiihtotavan ensimmäisillä kilometreillä kärkeen siirtyi Hans Christer Holund ja hän repi ison kaulan muihin yhdessä Emil Iversenin ja Aleksandr Bolshunovin kanssa. Sama kolmikko pysyi koossa loppuun asti.

Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä Niskanen oli neljäntenä. Hänen kanssaan samassa ryhmässä oli kuusi muutakin hiihtäjää.

Voitto ratkesi viimeisillä kilometreillä, kun ensin kärjen vauhdista putosi Iversen. Lopulta viimeisessä ylämäessä koko kisan rauhassa kyttäillyt Bolshunov hiihti itsensä ohi Holundista ja luisteli voittoon.

Niskanen hyytyi kilpailun lopussa kuitenkin yhdeksänneksi. Perttu Hyvärinen oli kisassa toiseksi paras suomalainen oltuaan sijalla 28.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.