Iivo Niskanen hiihti täysin kaksijakoisen hiihdon

Iivo Niskanen on sijoittunut kahdeksanneksi maastohiihdon maailmancupin yhdistelmäkisassa Oberstdorfissa. Kisan voitti maailmancupin kärkimies, Venäjän Aleksandr Bolshunov ennen Norjan Simen Hegstad Krügeria ja Sjur Rötheä.

Niskanen lähti matkaan todella rohkealla taktiikalla ja haki ratkaisua jo viiden kilometrin hiihdon jälkeen. Niskanen pääsi parhaimmillaan lähes kymmenen sekunnin karkumatkalle, mutta johto ei kauaa kestänyt.

Niskanen putosi kärkitaistosta jo 15 km:n perinteisen osuuden loppuvaiheissa. Hän jäi perinteisen hiihtotavan osuudella peräti puolen minuutin päähän kärjestä mutta suomalainen ei luovuttanut. Niskanen lähti jälleen jahtaamaan kärkiryhmää ja näytti mitä on suomalainen sisu! Niskanen hiihti puolen minuutin eron kiinni ja kävi parhaimmillaan taas jopa kärjessä.

Raju rykäisy maksoi kuitenkin lopulta mitalin eikä Niskanen kestänyt kärkiryhmän vauhdissa viimeisillä kilometreillä.

Niskanen hävisi voittajalle lopulta 17,3 sekuntia. Ristomatti Hakola oli 21:s ja Perttu Hyvärinen 24:s.