Scroll Top

Hurske kiinni 10 000 euron kokonaispotissa – Raitanen sivuun sairastumisen takia

Reetta Hurske

Yleisurheilun Motonet GP -sarjan kokonaiskilpailu ratkeaa keskiviikkona Lappeenrannassa. Sarjan 10 000 euron pääpalkinto on tukevasti Tampereen Pyrinnön aiturin Reetta Hurskeen käsissä.

Lappeenrannassa Hursketta kirittää Puolan Klaudia Wojtunik, joka sijoittui neljänneksi samassa Münchenin EM-kilpailuiden välierässä, missä Hurske oli kolmas. Heidän aikansa olivat tuolloin 12,95 ja 13,03.

Toisena GP-sarjan kokonaiskilpailussa on Joonas Rinne, joka juoksee 1500 metriä. Rinne ei kuitenkaan kohtaa Topi Raitasta. Raitanen sairastui ja jää kilpailusta pois.

– Harmittaa. Olisin halunnut juosta EM-kisojen jälkeen kotiyleisön edessä, mutta maanantaina nousi harjoituksen jälkeen kuume joka sitten osoittautui koronaksi, tuore estejuoksun Euroopan mestari kertoo.

– Jos kaikki menee hyvin, olisi tosi hienoa kilpailla seuraavaksi Ruotsi-ottelussa Helsingin olympiastadionilla, mutta nyt kuunnellaan lääkäreitä.

Motonet GP -sarjassa toiseksi sijoittuva palkitaan 5000 eurolla, jossa Rinne on kiinni ennen viimeistä osakilpailua. Rinteellä on Lappeenrannassa kovat haastajat. Mukana on 3.34,86 juosseen Yhdysvaltain Drew Hunterin ohella yhteensä kymmenen alle 3.40 juossutta urheilijaa.

Miesten 100 metrillä SE:n haltija Samuli Samuelsson kohtaa kovatasoisia Britannian, Yhdysvaltojen ja Hollannin juoksijoita sekä ison joukon kotimaan kärkinimiä kuten Santeri Örnin ja Oskari Lehtosen. Viljami Kaasalainen on mukana 400 metrillä, jolle ovat ilmoittautuneet myös Eljas Aalto ja Oskari Mörö.

Lappeenrannassa kilpailevat myös pituushyppääjä Kristian Pulli, keihäänheittäjä Topias Laine, moukarinheittäjät Krista Tervo, Kati Ojaloo ja Kiira Väänänen. Eveliina Määttänen juoksee 400 metriä ja Kristiina Halonen kotikentällään 400 metrin aitajuoksun.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.