Happee sen teki – 24. kierros toi Classicille kauden avaustappion

Salibandy3

Classic ei sittenkään tehnyt historiaa ja voittanut kaikkia runkosarjan otteluitaan. Happee katkaisi mestarien voittoputken kolmanneksi viimeisellä kierroksella viemällä pisteet Tampere Areenalta maalein 10-7.

Roni Laasonen shokeerasi Classicia iskemällä toisen erän alkuun taululle jo 0-3, ja Albert Koskisen kavennuksen jälkeen ropisi lisää. Peter Kotilainen teki Happeelle neljännen maalin ja Jami Manninen kiepautti puolustuksen lahjapallosta jo 1-5. Eemeli Salin maalivahdin kautta ja Sami Johansson rangaistuslaukauksesta kavensivat erän loppuun, mutta niiden välissä Jami Manninen pommitti melkoisella tällillä kaukaa yläkulmaan vieraiden kuudennen. Classic onnistui hiipimään päätösjaksolla jo tilanteeseen 6-7 muttei jaksanut tasoitukseen saakka. Neljä minuuttia ennen loppua Juuso Heikkinen päätti ylivoimahyökkäyksen omaan ratkaisuun, ja Classicin vedettyä saman tien maalivahti Lassi Torisevan penkille sivalsi Jami Manninen tyhjiin jo illan neljännen osumansa. Manninen oli tehoillaan 4+1 illan hahmo.

– Tosi hyvältä maistui, ei ole täällä liian usein voitettu ja hyvät kolme pinnaa, Jami Manninen tiivisti VeikkausTV:n haastattelussa.
– Ollaan saatu tämän vuoden puolella hyvä balanssi: äijät terveiksi ja tasaiset kolme – neljä ketjua, joilla taso säilyy vaikka vähän ukkoja vaihdeltaisiinkin. Ollaan hyvällä tiellä kun mennään play offeja kohti.

Classic jatkaa toki selvällä erolla sarjataulukon ykkösenä ja tänään jo seitsemännen perättäisen voittonsa ottanut Happee yhtä tukevasti sijalla viisi.