Hans Backen potkut varmistuivat – Kanerva tilalle

Markku Kanerva A-maajoukkueen päävalmentajaksi

Suomen Palloliiton Liittohallitus on nimennyt maanantaina 12.12.2016 Markku Kanervan Suomen A-maajoukkueen, Huuhkajien, päävalmentajaksi. Kanervan pesti on kolmivuotinen, luonnollisesti EM-lopputurnausoptiolla. Samalla Hans Backe on vapautettu päävalmentajan tehtävistä ja Backella on oikeus uusiin työhaasteisiin heti vuoden alusta. Backen maajoukkuetaustasta eivät myöskään jatka Jukka Ikäläinen, Thomas Lyth ja John Wall.

Markku Kanerva (2)

– Jo nyt pitkän ja ansiokkaan päivätyön Palloliiton eri tehtävissä tehnyt Kanerva muodostaa valmennustiiminsä kanssa kansallisen, mutta samalla myös erittäin kansainvälisen valmennusratkaisun. Koko neliköllä on valtava pelaajakokemus ulkomaita myöten, mutta myös valmennuskokemusta monipuolisesti, Suomen Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja kommentoi.

 

– Kolmen vuoden päävalmentajasopimus kertoo jo pituutensa kautta sen, että iso tähtäin on asetettu seuraaviin EM-karsintoihin. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö MM-karsintojen viimeisistä kuudesta ottelusta toivota myös tuloksia.

Puheenjohtaja Alaja haluaa kiittää Hans Backea ja hänen valmennustiimiään yhteisestä ajasta.

– Meillä oli paljon epäonnea, tuli ennennäkemätön määrä loukkaantumisia ja poissaoloja. Huippujalkapallo on silti tulosurheilua eivätkä tulokset tietenkään tyydyttäneet ketään.

 

– Hans Backe on huippuammattilainen ja todellinen herrasmies. Toivomme hänelle kaikkea hyvää tuleviin haasteisiin.

Kirjoittaja: Geemedia

Jaa Sosiaalisessa mediassa

Kommentoi tätä kirjoitusta

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry työkalupalkkiin