Golf – Tapio Pulkkanen johtaa Eurooppa Tourin kilpailua Etelä-Afrikassa

Suomen Tapio Pulkkanen jatkoi loistavia otteitaan golfin Eurooppa Tourin osakilpailussa Etelä-Afrikassa. Suomalaisgolfari jatkoi eilisen tapaan hyviä otteitaan myös tänään pelatulla toisella kierroksella ja Pulkkanen johtaakin tällä hetkellä kilpailua tuloksella yksitoista alle parin, kun enää muutama pelaaja on kentällä. Vaikka suomalaisen johtopaikka jostai syystä tänään menisikin pääsee Pulkkanen silti loistavista asemista v-lopun kierroksille ja on varmasti taistelemassa kilpailun voitosta mikäli vain peli pysyy yhtä hyvässä iskussa mitä on tähän mennessä kahdella ensimmäisellä kierroksella nähty.

Embed from Getty Images

Pulkkanen pelasi tänään vielä virheettömämpää golfia kuin eilen eikä miehen kierrokseen mahtunut yhtään bogeya. Etuysille suomalaispelaaja teki kolme birdieä ja kun takaysille syntyi vielä kaksi lisää oli kierros tulos päivän päätyttyä hienot 66 lyöntiä eli viisi alle kentän ihannetuloksen ja näin kokonaistulos 11 alle riittää tällä hetkellä kilpailun kärkeen. Toki kärjessä on todella tasaista, sillä vain lyönnin päässä suomalaisesta on viisi pelaaja, joten kaikki on vielä täysin auki ennen v-lopun kahta päätöskierrosta.

Etelä-Afrikan kilpailu pelataan kahdella eri kentällä ja Pulkkanen teki tämän päivän tuloksensa nimenomaan kisan vaikeammalla kentällä, joten loistava tulos kuvastaa vain sitä miten hyvin Pulkkanen suoriutui päivän urakastaan.

Embed from Getty Images

Kilpailun toinen suomalainen tulokaskauttaan Euroopan Tourilla aloitteleva Sami Välimäki pelasi myös tänään mallikkaasti. Välimäki pelasi myös tänään vaikeammalla kentällä ja suoriutui päivästään tuloksella yksi alle parin. Miehen kokonaistulos kahden kierroksen jälkeen on viisi alle parin, joka riittää tässä vaiheessa jaettuun sijaan 44, jolla Välimäki pääsee mukaan v-lopun kierroksille, jonne pääsi yhteensä 75 pelaajaa. Nuorella suomalaisella on hyvät mahdollisuudet nostaa sijoitustaan v-lopun aikana, sillä ero esimerkiksi top 20 on vain muutama lyönti. Tärkeää kuitenkin oli pelkästään jo se, että hän selvitti cut-rajan, jonka johdosta kilpailusta tulee mukaan tärkeitä ranking-pisteitä.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.