Golf – Sami Välimäki johtaa Eurooppa Tourin osakilpailua Kyproksella – Kalle Samooja pelasi myös hyvän avauspäivän

Golfin Eurooppa Tourilla pelataan toisena viikkona putkeen Kyproksella ja viime viikon tapaan kenttänä toimii tuttu Aphrodite Hills. Mikäli kelit ovat samaa luokkaaa kuin viime viikolla vaatii menestymiseen kovaa tulosta. Avauspäivä oli sikäli suomalaisittain poikkeuksellinen, että kaikki pelaajat lähtivät käytännössä aamuryhmässä liikkeelle.

Embed from Getty Images

Kaikesta parhaiten suomalaispelaajista onnistui avauskierroksella ykköspelaajamme Sami Välimäki, joka kiersi kierroksen tulokseen viisi alle parin ja on tällä hetkellä kilpailun kärjessä yhdessä seitsemän muuun peljaana kanssa, mutta pitää muistaa, että useilla pelaajilla on kierros vielä alkuvaiheessa, joten sijoitus varmaan tulee ehkä tippumaan vähän, mutta luulisi tuloksen riittävän 5-8 sijoille avauspäivän jälkeen.. Lisäksi tulokaskauttaan pelaavan Välimäen tuloskortista pisti ilolla silmään, että nuorukainen ei tehnyt kierroksen aikana yhtään bogeyä. Kierros sisälsi kolme birdieä sekä 10 reiällä tulleen todella hieno eaglen

Viime viikolla loistavan onnistumisen Eurooppa Tourilla juuri samaisella kentällä saanut Kalle Samooja pelasi myös hyvän kierroksen ja hänellä on hyvä iskun paikka parannella jo huomenna asemiaan, koska ero esimerkiksi Välimäkeen on vain kaksi lyöntiä. Samoojan tuloskortti oli Välimäkeä värikkäämpi, sillä se sisälsi neljä birdieä, yhden egalen samaisella 10 reiällä, mutta vastapainoksi tuli harmittavasti kolme bogeyä, jotka pudottivat suomalaisen asemia hieman, mutta kaiken kaikkiaan Samoojalta hyvä päivä, sillä ensimmäisenä päivänä ei voi kuin korkeintaan hävitä kilpailun, joten hyvä alku juuri terävimmän kärjen takana on ihan oikein passeli suomalaispelaajalle näin avauspäivän jälkeen.

Embed from Getty Images

Muista suomalaisista Mikko Korhonen pelasi tasapaksun kierroksen ja kierros tulos oli +1. Korhosen kierros sisälsi kaksoi birdieä ja kolme bogeya. Korhosen on lähes pakko pelata huominen toinen kierros vähintään kutosella alkavalla numerolla mikäli hän haluaa olla cut-rajan paremmalla puolella ja pelata myös viikonloppuna.

Kilpailun neljäs suomalaispelaaja Tapio Pulkkanen ei jättänyt avauskierroksesta juuri sukulaisille kerrottavaa. Väriä tuloskortti sisälsi, mutta siihen ne ilonaiheet loppuivatkin. Pulkkasen tuloskortissa oli kolme birdieä, neljä bogeya sekä avauskierroksen täydellisesti pilannut reiällä 11 syntynyt tripla bogey. Pulkkasen avauspäivä sujui siis tulokseen +4 ja mies on tällä hetkellä viiden muun pelaajan kanssa kilpailun viimeisenä, joten huominen toinen kierros vaatii käytännössä täydellistä onnistumista, jotta viikonlopun kierroksille olisi edes saumaa.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.