Futis – Huuhkajat kohtaa ystävyysottelussa Puolan – Lue lähtökohdat illan otteluun ja katso joukkueiden väliset tilastot ennen tätä iltaa

Suomi eli paremmin fanien ja kansan keskuudessa tunnettu Huuhkajat kohtaavat tänään kansainvälisessä ystävyysottelussa vieraissa Puolan. Suomi ei ole Puolalta juuri voittoja saanut viime vuosikymmenten saatossa muutamaa mojovaa yllätystä lukuunottamatta ja vaikeaa se tulee olemaan myös tänään, koska maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva sanoi jo Kansojen liigan alussa, että Puola ottelu tulee olemaan niitä harvoja matseja, jossa voidaan tehdä ja tehdään erilaisia kokeiluja ja esimerkiksi ne pelaajat, jotka ovat jääneet vähemmälle vastuulle aikaisemmissa peleissä tulevat saamaan peliaikaa. Ottelussa on myös viisi vaihtoa käytössä per joukkue, joka lisää varmasti kokeilujen määrää. Tärkeiden pelaajien säästelyyn vaikuttaa myös se, että Huuhkajat kohtaa tulevana sunnuntaina olympiastadionilla äärettömän tärkeässä Kansojen liigan ottelussa Bulgarian ja tuon ottelun voittamalla Suomen asemat lohkossaan paranisivat huomattavasti.

Embed from Getty Images

 Lisäksi tiedetään varmuudella, että Huuhkajien kokoonpanosta puuttuu Teemu Pukki ja Tim Sparv, joka heikentää joukkkuetta molempiin suuntiin kenttää. Toivottavasti tänään nähdään avauskokoonpanossa Suomen supervaihtomies  Frekrik Jensen , joka on tehnyt maajoukkueessa peliaikaan suhteutettuna todella kovalla prosentilla maaleja. Lisäksi Pyry Soirin toivoisi saavan reilusti vastuuta, koska mies tuo nopeutta erityisesti hyökkäyssuuntaan ja on ollut Suomen viime otteluissa pääosin todella pirteä ja Kansojen liiigan matseissa, kun mies on tullut vaihdosta sisään, on hän ollut aina enemmän joukkueelle hyödyksi kuin haitaksi hyvillä yksi vs yksi haastoillaan, joka on tuonut piristystä esim. nihkeän Wales ottelun hyökkäyspelaamiseen.

Puolan kokoonpanosta on vaikea sanoa mitään, mutta puolalaislähteiden mukaan ainakin joukkueen ykköshärkä ja maailman parhaiden maalintekijöiden joukkoon kuuluva Bayern-hyökkääjä Robert Lewandowskiei aloittaisi ainakaan avauksessa ja on hyvin epävarmaa pelaako mies lainkaan illan ottelussa. Vaikka Puola antaisi huolivuoron  kahdelle, kolmelle tai jopa neljälle runkopelaajalle niin varmaa on, että kotikentällä Puola tulee heti kamppailun alusta kuin susi päälle ja laittaa Suomen heti alusta asti ahtaalle. Toki pienen edun Huuhkajat saa siitä, että pelataan edelleen tyhjille katsomoille, mutta eiköhän suurin osa tai lähes kaikki pelaajista ole tähän jo tottuneet.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.