Frölunda Euroopan paras seura, CHL päätökseen!

Gamblers CHL

Champions Hockey League huipentui tiistaina pelattuun finaaliin Frölunda-Sparta Praha. Frölunda ratkaisi mestaruuden jatkoaikamaalilla. Lukemiksi kirjattiin lopulta 4-3, kun Niklas Lasu laukoi voittomaalin ajassa 61.27.

Vaiherikkaan finaalin avausmaali nähtiin jo ajassa 2.30, kun Sparta Praha siirtyi johtoon. Jonas Gustafsson torjui useammankin yrityksen, mutta Lukas Cingelin kuti oli liikaa ja kiekko upposi ruotsalaisten maaliin. Frölundan Casey Wellman niittasi tasoituksen viisi minuuttia myöhemmin. Vieraat siirtyivät uudelleen johtoon alivoimalla, mutta isäntien Joel Lundqvist tulitti 2-2-lukemat ajassa 12.06.

Frölunda hallitsi toista erää selkeästi. Maaleja nähtiin kuitenkin vain yksi, kun turnauksen maalipörssin voittanut Wellman teki illan toisensa. Sparta Praha sai kasattua rivinsä viimeiselle 20-minuuttiselle ja tuli jälleen tasoihin ajassa 46.15. Lukas Klimek ohjasi näyttävästi kiekon maalin edestä verkkoon. Syöttöpisteet Jan Svrcekille ja Lukas Pechille, joka oli Spartan tehomies tämän kauden CHL:ssä.

Ottelun ratkaisu nähtiin vasta jatkoajalla. Niklas Lasu laukoi voittomaalin ajassa 61.27.

Frölunda vei Champions Hockey Leaguen mestaruuden toista kertaa peräkkäin. Suomalaisista kultaa pääsi juhlimaan Sean Bergenheim. Kristian Vesalainen ja Joni Ikonen eivät olleet tiistaina Frölundan kokoonpanossa.

Mestari Frölunda varmisti samalla paikkansa ensi kauden CHL:ään, jonka joukkuemäärää supistetaan tuntuvasti. Kaudella 2017-2018 joukkueita on mukana 32, joista suomalaisia viisi aiemman kahdeksan sijaan. Joukkueiden mukaanpääsy ratkaistaan tämän kauden Liiga-menestyksen perusteella.