Florida jatkoi voittokulkuaan suomalaisten avustuksella

NHL Sebastian Aho

Florida Panthers vei suomalaismaalien saattelemana 3–2-voiton Detroit Red Wingsistä. Florida on huimassa lennossa, sillä se on voittanut alkukauden kaikki kahdeksan otteluaan.

Tällä kertaa Panthersin voitto tuli Detroitissa. Vieraat menettivät 2–0-johdon varsinaisella peliajalla, mutta ottivat omansa pois lopulta jatkoajalla. Ratkaisijaksi nousi joukkueen suomalaiskapteeni Aleksander Barkov.

Floridan kaikki kolme maalia kirjattiin suomalaisille. Vain kaksi päivää sitten NHL-kauden ensimmäisen maalinsa tehnyt Eetu Luostarinen, 23, iski 1–0-maalin avauserässä Markus Nutivaaran tarjoilusta.

Carolina Hurricanes nuiji Chicago Blackhawksia kotikentällään.

Carolina takoi ensimmäisessä erässä peräti neljä maalia, joista yksi oli Jesperi Kotkaniemen käsialaa erän viime minuuteilla.

Maalinteossa Kotkaniemeä avusti Sebastian Aho, joka vuorostaan teki maalin ylivoimalla toisen erän alkupuolella Teuvo Teräväisen avustamana. Vieraana ollut Chicago kaatui lopulta maalein 6-3.

Molempien joukkueiden maaleja vahtivat suomalaiset. Carolinan Antti Raanta torjui 23 laukausta ja Chicagon Kevin Lankinen 29 laukausta.

Carolina on voittanut alkukauden kaikki seitsemän otteluaan, Chicago puolestaan on hävinnyt kaikki kahdeksan.

Kierroksen muissa jo päättyneissä otteluissa suomalaisia ei päässyt pisteille. Isäntänä ollut New York Rangers päihitti Columbus Blue Jacketsin yksipuolisesti 4–0 Madison Square Gardenilla. Ottelussa jäillä nähtiin New Yorkin Kaapo Kakko ja Columbuksen Patrik Laine.

Washington Capitals kaatoi Arizona Coyotesin 2–0. Ottelussa ei pelannut suomalaisia.