Scroll Top

FIFA-Gate

image

Maailman jokainen urheilu-uutisia tuottava media on ollut 100% tukossa FIFA-skandaalin takia viimeiset päivät. Tarinaa tulee joka tuutista minuutin välein ja kaikki muut FIFA:n osatekijät horjuvat enemmän ja vähemmän, Sepp Blatter ei. Suomen Palloliitto tiedotti tänään, että he eivät äänestä Blatteria (Alaja ei äänestä) mutta kaikella kunnioituksella Palloliittoa kohtaan, kuka uskoo ja mitä uskoo, mitä Alaja paperiin kirjoittaa huomisessa äänestyksessä mikäli se toteutuu? FIFA:n ohella maineenmenetys valuu hitaasti mutta varmasti jopa suomalaiseen jalkapalloon ennemmin tai myöhemmin, kunnes katastrofiin saadaan joku fiksu päätös.

UEFA ei mahda Blatterille mitään, Maradona ei mahda Blatterille mitään, FBI ei mahda mitään, Ulkoministerit eivät mahda mitään… Listaa voisi jatkaa loputtomiin mutta yksi taho mahtaa, nimittäin sponsorit!

VISA, Adidas, Gazprom, McDonald’s, Coca-Cola, Hyundai ja Budweiser tukivat FIFA:a vuonna 2014 yhteensä yli 1.6 miljardilla eurolla!

Kun vedetään mutkia suoriksi ja päätelmiä yhteen, niin nyt tutkinnan alla olevat FIFA-vaikuttajat ovat anastaneet mm. edellä mainittujen jättiyhtiöiden varoja. Muutamaa lukuunottamatta sponsorit ovat tuominneet toiminnan todella jyrkästi ja kyseessä on FIFA:n puolelta niin suuri ja selkeä sopimusrikkomus, että sponsorit voivat laittaa liinat kiinni juuri sillä hetkellä kuin heistä siltä tuntuu. VISA kertoi jo torstaina aiemmin, että se vaatii välittömiä toimia korruptioliitolta tai yhteistyö päättyy välittömästi.

Koko skandaalissahan ei ole kyse kuin rahasta. Jos rahavirta tyrehtyy, tyrehtyy rikollisuuskin. Valitettavasti vahinko on jo tapahtunut eikä sponsoreiden ukaaseilla ole muuta merkitystä kuin saada Blatter syrjäytettyä tehtävästään ja aloittaa FIFA ja koko jalkapallo puhtaalta pöydältä.

Yhteenveto torstain tapahtumista kyseisen skandaalin osalta on mahdotonta, sillä tapahtumia on niin paljon ja tiedot ovat todella ristiriitaisia. Ainoastaan yhden asian voi edelleen todeta; FIFA-Gate on yksi urheiluhistorian suurimmista vahingoista.

KUVA: Usea Twitter-tili
KUVA: Usea Twitter-tili

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.