F-liigan välierät: Oilers kävi ryöstämässä kotiedun Nokian KrP:ltä

Salibandy3

Oilers ryösti F-liigan välierien kotiedun itselleen Nokian KrP:ltä, kun se kaatoi nokialaiset tänään näiden kotikaukalossa maalein 8-4 ja johtaa ottelusarjaa nyt 2-1. Joukkueiden neljäs kohtaaminen nähdään lauantaina Espoossa.

Tänään Oilers vei heti avauserän 3-1, ja toisessa Valtteri Viitakoski nosti nokialaiset maalin päähän, mutta toisen erätauon molemmin puolin kotijoukkueen tupaan tuiskusi lunta pyrynä. Vain neljä sekuntia ennen taukosummeria Rasmus Kainulainen napautti Oilersin kahden maalin johtoon melkoisen korkealla mailalla, ja kun päätösjaksoa oli pelattu vain runsas minuutti, johtivat Öljymiehet yhtäkkiä jo peräti 6-2 Justus Kainulaisen ja Matias Juurannon osuttua. KrP-kapteeni Joona Rantala kavensi vielä kahdesti, mutta kahta maalia kapeammaksi ei kotijoukkue enää kyennyt eroa kuromaan. KrP:n pitkä pyöritys kuudella viittä vastaan jäi ilman onnistumisia, ja kaiken kukkuraksi Tuomas Iiskola ja Justus Kainulainen rumensivat vielä lukemia tyhjään verkkoon.

F-liigan karsinnassa kavensi selkä seinää vasten pelannut Hawks voitoiksi FBC Turkua vastaan 1-2 kaataessaan turkulaiset näiden kotikaukalossa 8-4.

FBC vei vielä avauserän 2-1, mutta toisessa Joona Kuronen ja kahdesti osunut Aaro Pohjanmaa muuttivat lukemiksi 2-4. Antti Hopeanaula kavensi vielä kolmannessa, mutta sen perään Felix Skand ja Marek Krasi veivät helsinkiläiset vieraat karkumatkalle, jota FBC ei enää tavoittannut. Ere Laitimon kavennus neljä minuuttia ennen loppua nosti isännät vielä tilanteeseen 4-6, mutta riskipeli ilman maalivahtia tuotti vain Teemu Kantasen ja Aaro Pohjanmaan maalit tyhjään verkkoon. Pohjanmaa oli hattutempullaan päivän tehomies.

Ottelusarja on jälleen katkolla turkulaisille lauantaina Helsingissä. Toisessa parissa Josba johtaa SaiPaa vastaan voitoin 2-1 ja voi katkaista sarjan lauantaina Lappeenrannassa.