F-liiga: Kymmenen palloa mestarien verkkoon – TPS tasoitti välierävoitot

Salibandy2

Voitot ovat nyt molemmissa F-liigan miesten välieräpareissa tasan 1-1, kun TPS kaatoi tänään kotonaan Kupittaalla Classicin maalein 10-8. Kymmenen palloa hallitsevan mestarin verkkoon on tapaus, sillä runkosarjassa Classic otti omiin keskimäärin vain neljä maalia ottelua kohden.

Avauserässä kahdesti tappiolla käväissyt TPS nousi vielä ennen ensimmäistä taukoa 4–3-johtoon, ja toisessa erässä oli Classicin vuoro nousta kahdesti maalin takamatkalta tasoihin. Erän puolivälissä TPS repäisi eron kahteen Marius Suomisen ja Mikko Hautaniemen osuessa kahden minuutin välein. TPS:n jäähy erän loppuun tuotti Classicille Eemeli Salinin 7–6-ylivoimakavennuksen heti päätösjakson jälkeen, mutta sitten oli taas kotijoukkueen vuoro kun Eero Jalo yllätti Classic-vahti Lassi Torisevan hiukan helposti ja sinetöi samalla hattutemppunsa.  Albert Koskinen  kavensi vielä seitsemän minuuttia ennen loppua, mutta sitten kostautui Classicin riskipeli ottaa maalivahti pois oman alivoiman aikana ja yrittää tasoitusta viidellä viittä vastaan. Miko Kailiala pääsi palloon ja työnsi tyhjiin tilanteeksi 9-7. Vartioimattomaan verkkoon ehti osua vielä myös Ville Hirvisuo ennen Janne Lammisen lohtukavennusta.

Torstaina on välierissä vuorossa ottelu Nokian KrP–Oilers ja perjantaina CLassic–TPS.

Josba siirtyi F-liigan karsinnassa SaiPaa vastaan 2–1-johtoon, kun se kaatoi lappeenrantalaiset kotonaan 4-2.

Ollli Arkkila ja Lauri Piironen laukoivat kotijoukkueelle avauserässä kahden maalin johdon, ja toisessa osuivat ensin Aapo Kilpeläinen kavennuksen SaiPalle ja sitten Tatu Könönenylivoimalla kolmannen maalin Josballe. Viimeisen niitin iski vielä Könönen illan toisella ylivoimaosumallaan neljä minuuttia ennen loppusummeria, kun SaiPa kykeni enää Santeri Kakon kuudella viittä vastaan tekemään lohtumaaliin.