F-liiga: TPS ratkaisi finaaliavauksen neljä sekuntia ennen loppua, EräViikingit jatkoaikamaalilla pronssille

Gamblers salibandy naiset sb

TPS haki voiton F-liigan naisten finaalisarjan avauksesta, kun PSS kaatui kotikaukalossaan 4-3. Laura Rantanen ohjasi voittomaalin vain neljä sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua.

TPS näytti jo menevän menojaan, kun Milla Nordlund rankaisi kahdesti jo ottelun ensimmäisellä kympillä ja Laura Rantanen lakaisi toisessa erässä tilanteeksi jo 0-3. Päätösjaksolla PSS kuitenkin näytti, miksi se on hallitseva mestari. Julia Turunen ja Fanny Holmberg kavensivat vain 21 sekunnin välein, ja runsaat viisi minuuttia ennen täyttä aikaa Fanny Holmberg puski omalta alueelta maalipaikkaan saakka kiskaisemaan yläkulmaan tasoituksen. Aurorahallin yleisö valmistautui jo jatkoaikaan, kun PSS pelasi hyökkäyspäässä huolimattomasti, TPS:n kaikki maalit tehnyt ykkösviisikko sahasi puolustuksen hallitusti nippuun ja Laura Rantanen ohjasi takatolpalta ratkaisun.

Toinen loppuottelu on vuorossa heti sunnuntaina Turussa. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.

EräViikingit on F-liigan naisten kolmas mitalijoukkue 2022. ErVi kaatoi iltapäivän pronssiottelussa kotiluolassaan Mosahallissa Classicin 4-3 Manta Likin jatkoaikamaalilla.

Vielä varsinaisen peliajan viimeiselle kymmenminuuttiselle lähdettäessä johti Classic Suvi Hämäläisen toisen erän maalilla 2-1, mutta sitten tapahtui. Manta Likin huitaisu laidasta keskelle pomppi Classic-pelaajien kautta Elsi Kangasharjun verkkoon, ja kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin Taru Nordman kiskaisi määrätietoisesta kierrosta pallon takakulmaan ja EräViikingit ensi kertaa johtoon. Voittoon se ei kuitenkaan vielä riittänyt, kun Suvi Hämäläinen syötti maalille ja Kristiina Kauppila löi yläkulmaan tasoituksen ajassa 56.37.

Jatkoaika ehti vanheta kymmenen minuuttia, ennen kuin Taru Nordmanin lähettämä pallo kimposi korkealle pudoten Classic-pelaajasta Manta Likin ulottuville, ja Likki löi sen ilmasta verkkoon.

EräViikinkien tähän saakka ainoa naisten mitali oli ollut kevään 2018 pronssi. Classic on voittanut yhdeksän mestaruutta, viisi hopeaa ja kaksi pronssia.