F-liiga: Nokian KrP kesti Oilersin kirin ja tasoitti välierävoitot vieraissa

Salibandy naiset sb

Nokian KrP tasoitti F-liigan välierissä voitoiksi 2-2 kaatamalla Oilersin sen kotikaukalossa Espoossa 6-5. Joukkueiden viides kohtaaminen nähdään maanantaina Tampereella.

Tämän päivän kaksijakoisessa ottelussa KrP karkasi avauserässä jo 3–0-johtoon, ja Oilersin Rasmus Kainulaisen marssittua punaisella kortilla suihkuun Valtteri Viitakoski iski vain sekuntia ennen summeria vielä ylivoimamaalin. Viitakoski laukoi pelin puolivälissä lukemiksi jo 1-6, mutta Oilers ei antanut periksi. Justus Kainulainen sekä Elias Pekari kavensivat, ja päätöserän avauspuolikkaalla Markus Markkola ja Matias Juurantonostivat Öljymiehet jo maalin päähän. KrP:n siihen kohtaan käyttämä aikalisä katkaisi kuitenkin kirin, ja nokialaiset pitivät loput 12 minuuttia verkkonsa puhtaana kestäen myös yhden alivoiman.

Sunnuntaina pelataan välierissä ottelu TPS–Classic.

F-liigakarsinnassa FBC Turku selviytyi ensimmäisenä kahden parhaan joukkoon, kun se kaatoi Helsingissä Hawksin maalein 5-2 ja vei sarjan voitoin 3-1. Toisessa parissa SaiPa venytti Karjalan derbyn ratkaisun viidenteen peliin lyömällä kotonaan Josban 7-5.

Sami Tuominen laukoi FBC Turun Helsingissä avauserässä kahden maalin johtoon, mutta sitkeä Hawks tuli toisessa rinnalle Antti Aarnion kahdella osumalla. Antti Vuorinen nosti turkulaiset taas edelle vielä ennen toista taukoa, ja kolmannessa erässä Miikka Sokka sekä hattutemppunsa tyhjiin sinetöinyt Sami Tuominen varmistivat FBC:n jatkon taistelussa liigapaikasta. Tuominen oli tehoillaan 3+1 kaukalon tehomies.

Sarjan katkaisemista yrittänyt Josba kuittasi SaiPan 3–1-johdon ja tasoitti kolmannessa erässä vielä lukemiksi ensin 4-4 ja sitten 5-5. Lopussa oli kotijoukkue kuitenkin vahvempi, kun Julius Huppunen laukoi erän puolivälissä voittomaaliksi jääneen 6–5-osuman ja Aatu Lavikka löi vielä kaksi ja puoli minuuttia ennen täyttä aikaa loppunumerot.

Sunnuntaina Joensuussa selviää, ratkooko liigapaikan FBC Turun kanssa Josba vai SaiPa.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.