Scroll Top

European Openin kaksi ensimmäistä päivää takana

Gamblers frisbeegolf

Nokialla pelattavan disc golfin European Open on potkaistu vauhdilla käyntiin. Gamblers oli molemmat päivät paikalla tilaisuuden alkamisesta aina viimeiseen puttiin asti.

Keskiviikkona pelattiin perinteiseen tapaan USA:n ja Euroopan välinen President’s Cup. Kilpailu oli järjestyksessään seitsemäs. USA on ollut suvereeni ja voittanut kaikki edelliset kamppailut. Ero vanhan ja uuden mantereen välillä on kuitenkin kaventunut vuosi vuodelta.

Kiertämään lähti neljä neljän hengen ryhmää, joissa kaksi pelaajaa molemmista joukkueista. Ensimmäisellä kierroksella pelattiin tulosta, ja pisteet jaettiin ryhmän sisällä sijoituksen perusteella 3, 2, 1 ja 0 pistettä. Toisella kierroksella pelattiin Match Play eli mies miestä tai nainen naista vastaan ja voitetut väylät laskettiin. Voittanut osapuoli sai 3 pistettä.

Tapahtuma sai mukavan startin, kun sää helli ja paikalle oli pakkautunut jopa 2000 katsojaa. Toimitsijoitakin oli riittävästi, joten yleisö pysyi hyvin hallinnassa. Ainoat häiriötekijät olivat pari paikallista puistokemistiä ja liian aggressiiviset valokuvaajat. Pelaajat eivät kuitenkaan häiriintyneet, ainakaan vielä keskiviikkona.

Itse kilpailu lähti vahvasti USA:n otteessa. He karkasivat sekä miehissä, että naisissa jo aikaisessa vaiheessa johtoon ja ottivat selkeän 10 pisteen kaulan ennen toista kierrosta. Eurooppa tarvitsisi siten lähes kaikista pareista voiton, mikäli mielisi voittaa.

Toinen kierros olikin Euroopan. Etenkin Seppo Paju esiintyi edukseen ja saikin kapteeni Derek Robinsin kehut. Hyvästä taistelusta huolimatta Team USA otti voiton pistein  29,5-22,5. Jenkkien naiskaksikko Catrina Allen ja Paige Pierce oli USA:n voiton avain, sillä he kukistivat eurooppalaiset kilpasiskonsa lukemin 11-1. Tämä tarkoittaa samalla sitä, että Euroopan miehet voittivat USA:n miehet. Joukkuepelissä sillä ei kuitenkaan ole merkitystä.

Torstaina alkoi yksilökilpailu ja ensimmäiset pelaajat lähtivät kello 8:00. Aamulla säätiedoitus lupasi voimakkaita sateita ja ukkosia kello 13 alkaen. Viimeisimmissä ryhmissä oli maailman kirkkaimpia pelaajia, joten kilpailu saattaisi tasoittua hännän ja kärjen välillä.

Gamblers lähti heti ensimmäisen ryhmän vanaveteen ja siellä olikin yksi potentiaalinen yllättäjä; Belgian Maxime Tanghe. Hän pelasi hyvin aina väylälle 15 asti, jonka jälkeen pari heikkoa väylää tiputti miehen tuloksen ihannetulokseen. Kolme muuta pelaajaa tässä ryhmässä olivat Norjan Ingar Ballo Sandum ja suomalaiset Mikko Ylätalo ja Jyri Salminen. Näiden kolmen pelaaminen oli liian vaihtelevaa ja toiselle päivälle jäi reilusti parannettavaa.

Tämän kierroksen jälkeen jokaisessa ryhmässä oli vähintään yksi seurattava, joten ei muuta kun keskellä puistoa olevalle penkille, josta näki 5 koria. Luvattuja sateita ei näkynyt missään, vaikka Tampereen puolella kuulemma ukosti. Yleisöäkin alkoi ilmaantua paikalle, joskin keskiviikkoisista lukemista jäätiin selkeästi. Suurin lauma seurasi luonnollisesti viimeisessä ryhmässä matkaan lähtenyttä Paul McBethiä, joka on turnauksen suurin voittajasuosikki. McBeth tarjosikin yleisölle parastaan ja teki muun muassa ässän. Tuosta videotodisteita täällä.

Tilaisuudesta ja pelaajista olisi vaikka kuinka kerrottavaa, mutta jätetään jotain huomisellekin. Tässä vielä TOP-5 tulokset:

Miehet

1. Paul McBeth 52 (-12)
2. Will Schusterick 54 (-10)
3. Richard Wysocki ja Miko Fyhr 56 (-8)
5. Teemu Nissinen, Arttu Sikanen ja Nathan Sexton 57 (-7)

Naiset

1. Sarah Hokom 66 (+2)
2. Valerie Jenkins 67 (+3)
3. Catrina Allen 68 (+4)
4. Paige Pierce 71 (+7)
5. Camilla Grundén 74 (+11)

Miehissä kärjessä on odotettu mies, mutta naisissa Allen ja Pierce ovat hieman yllättäen takaa-ajajina. Toki eroa ole paljoa. Suomalaisia on luonnollisesti kisassa paljon ja onnistujia on kärkiviisikon lisäksi esimerkiksi Lassi Hakulinen (-6), Joakim Vauhkonen (-5), Ville Piippo (-4) ja vasta 15-vuotias Jasper Heino (-3). Epäonnistujia ovat ainakin Seppo Paju (0) ja Pasi Koivu (+1). Kilpailua on jäljellä vielä 3 kierrosta, joten paljon ehtii vielä tapahtua. Huomenna pelaajat lähtevät radalle käänteisessä tulosjärjestyksessä kello 8:00 alkaen 10 minuutin välein. Kovimmat pelaajat starttaavat siten välillä 12-13:50. Kannattaa tulla paikalle.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.