Ennakko ja tipsi – Suomi kohtaa vieraissa Bosnia Hertsegovinan

Markku Kanervan alaisuudessa loisto-otteita esittäneet Huuhkajat kohtaavat tänään todella vaikeassa ottelussa Bosnia ja Hertsegovinan. Ottelu pelataan Zenican kaupungissa, joka on maan neljänneksi suurin kaupunki. Se sijaitsee Bosnian ja Hertsegovinan keskellä, noin 70 kilometriä Sarajevon pohjoispuolella.

Embed from Getty Images

 

ENNAKKOASETELMAT OTTELUUN 

BOSNIA JA HETSEGOVINA 

Bosniassa ja kuten koko Balkanilla on todella pitkät perinteet jalkapallosta. Joukkue ei lähde hakemaan tänään muuta kuin voittoa sillä se ei ole hävinnyt kotonaan lähes päivälleen kahteen vuoteen, kun Belgia päihitti sen viimeksi 7.10.2017 maali-iloittelun jälkeen 3-4.

Viimeisin ottelu Bosnialta on kuukauden takaa kun se hävisi vieraissa Armenialle. Muutenkin joukkueen nykykunto on tilastojen valossa heikko mutta se ei missään nimessä tarkoita sitä, että Huuhkajat voisivat lähteä paukuttelemaan henkseleitään. Bosnia on onnistunut nappaamaan karsintalohkossaan vasta kaksi voittoa ja se on Suomea perässä viisi pistettä. Tänään sille ei kelpaa muu kuin voitto, joten äänekkäästi kannatettu kotijoukkue on tänä iltana todella vaikea voitettava. Tämä on ratkaiseva ottelu lohkon kakkospaikan ja vuoden 2020 EM-kisojen kannalta. Tasapeli tai tappio huuhkajia vastaan merkitsisi toiveiden kuoppaamista, joten joukkue joutuu tiukkaan paikkaan hullaantuneen kotiyleisön edessä.

Bosnialta on poissa todella suuri nimi, joka laittaa joukkueen rosterin uuteen järjestykseen. Edin Dzeko ei pysty pelaamaan Suomea vastaan ja se näkyy vuoren varmasti kotijoukkueen tekemisessä. Dzeko sai viime viikonloppuna vamman poskipäähänsä ja joutui leikkaukseen. Joukkueen kapteenin  merkitystä Bosnialle ei voi liioitella. AS Roman tähdellä on allaan 105 ottelua, joissa hän on tehnyt 58 maalia ja antanut 21 maalisyöttöä. Oli miten oli, tänään isännät pelaavat ilman häntä.

Embed from Getty Images

 

Bookereiden mukaan Bosnia lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina, mutta Suomen liina on tulossa alas kovaa vauhtia.

SUOMI

Suomen jalkapallomaajoukkue on pelannut Markku Kanervan alaisuudessa todella hyvin! Paatelaisen joulukuusimuodostelmat on onneksi unohdettu ja keskitytty pelaamiseen. Huuhkajilta löytyy jokaiselle pelipaikalle maailmanluokan osaamista, joten minään heittopussina Suomea ei kannata pitää, ajat muuttuu. Voitto tänään ja tiistaina Armeniaa vastaan johdattelisi Huuhkajat historialliseen temppuun vieden maan historian ensimmäistä kertaa EM-lopputurnaukseen.

Suomen viime pelit ovat kulkeneet kuin rasvattu. Edellisessä ottelussa kuukausi takaperin se hävisi Italialle tiukan taistelun jälkeen 1-2. Ennen sitä Suomi oli voittanut 4 peliä putkeen. Tänään se kuitenkin astelee vieraskentälle ja joukkueen kokonaispaketti on loistavasti kasassa. Poissa kentältä on ainoastaan Lassi Lappalainen.

Teemu Pukin ruuti on ollut huikean kesän jälkeen kuivempaa mutta siitä ei kannata ottaa stressiä. Pukki on keitetty niin monessa liemessä, että hän kestää paineet mallikelpoisesti. Kapteenina jatkaa Tim Sparv .

Suomi on sarjataulukossa upeasti toisena ennen perässä tulevaa Armeniaa, jonka se kohtaa tiistaina. Huuhkajat ovat voittaneet kolme peliä ja hävinneet saman verran. Tosiaan voitoilla tämän illan ja tiistain peleistä se saavuttaisi EM-kilpailujen lopputurnauspaikan. Mutta peli ei ole vielä menetetty, vaikka tänään tulisi tasapeli. Tiistaina päästään pelaamaan kotona ja Armeniasta voitto riittäisi.

 

JALKAPALLO, EM-KARSINNAT 

Bosnia ja Hetzegovina – Suomi
Kello 19.00

Suomi voittaa tai tasapeli, X2 @ 1.76 William Hill
Panos: small

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.