EM-karsinnat – Jatkuuko Ratinan taika, kun Huuhkajat saa vastaansa Italian, lue illan kamppailun ennakko

Huuhkajat kohtaa tänään jalkapallon EM-karsinnoissa suuren ja mahtavan Italian. Suomi voitti torstaina tärkeässä ottelussa kreikan, joten joukkue lähtee hyvästä tilanteesta illan otteluun. Joukkue on ollut muutenkin viime vuodet Markku Kanervan alaisuudessa hyvässä iskussa, joten tänään Suomella olisi hyvä sauma jopa yllättää. Toki historian saatossa Italia on ollut Suomella ylitsepääsemätön este, sillä Suomi ei ole voittanut saapasmaata koskaan EM tai MM-karsinnoissa. Italialta on myös tärkeitä pelaajia sivussa, jonka lisäksi joukkue on joutunut matkustamaan rajusti torstaisen Armenia pelin jälkeen, joka saattaa tänään näkyä väsymyksenä.

Ennakkoasetelmat illan otteluun

Suomi

Huuhkajat otti torstaina tärkeän voiton Kreikasta Teemu Pukin rankkarilla, joten joukkue pääsee hyvällä ilmeellä tämänpäiväiseen otteluun. Italia ottelu on Suomelle tärkeä, mutta silti Kreikka ja Bosnia ottelut ovat EM-paikan kannalta avainasemassa, joten jos tänään tulee tasapeli tai voitto on se vain bonusta sarjataulukkoon.

Embed from Getty Images

Kreikka ottelussa Suomi ei esittänyt aivan parasta peliään, mutta onneksi joukkueen itseluottamus ja pelin laatu on tällä hetkellä sillä tasolla, että  Suomi voi voittaa vaikkei esittäisikään aivan parastaan. Tänään kuitenkin vastustaja kovenee siinä määrin, että torstain kaltainen suoritus ei millään riitä edes tasapeliin. Lisäksi myös taktiikka tulee hieman muuttumaan, koska on hyvin todennäköistä, että Italia tulee pitämään huomattavasti enemmän palloa kuin Suomi, joten nopeissa vastahyökkäyksissä Teemu Pukin asema tulee korostuman entisestään. Omissa maalipaikoissa pitää myös olla tehokas, koska Italian kaltaista laadukasta puolustusta vastaan ei liikaa maalintekopaikkoja tule siunaantumaan.

Päävalmentaja Markku Kanerva joutuu tekemään tänään myös muutoksia kokoonpanoon, sillä ainakin Tim Sparv on illan ottelusta sivussa pelikiellon takia, koska miehen varoitustili tuli täyteen Kreikka ottelussa. Sitä vastoin pienistä loukkaantumisista kärsineet Lassi Lappalainen ja Simon Skrabb saattavat olla tänään pelikunnossa. Ainakin loistavassa vireessä ollut Lappalainen olisi mukava nähdä kentällä.

Embed from Getty Images

Vaikka hyökkäyspeli on ollut Teemu Pukin ansiosta todella hyvällä mallilla niin puolustuspeli on silti ollut yksi Suomen tärkeimmistä aseista näissä karsinnoissa. Huuhkajat on ennen tätä iltaa pitänyt neljässä edellisessä karsintaottelussa maalinsa puhtaana, joten ei Italian hyökkääjille tule olemaan mikään helppo ilta. Topparipari Paulus Arajuuri- Joona Toivio on pelannut koko karsinnat todella vahvasti eikä edellisessä Kreikka ottelussa kaksikolle juuri virheitä tullut. Tänään puolustuksen pitää pysyä edelleen yhtä tiiviinä eikä ainakaan päästää nopeaa avausmaalia kuten kävi edellisessä ottelussa Italiaa vastaan

 

Italia

Italia oli torstaina Armeniaa vastaan yllättävän suurissa vaikeuksissa, mutta pystyi lopulta ottamaan toisen puoliajan esityksellään tärkeän 3-1 vierasvoiton. Italia johtaa lohkoa puhtaalla pelillä ja mikäli se pystyy tänään voittamaan, on EM-kisapaikka sille todella lähellä. Italia lähtee otteluun suosikkina, mutta pitkä matkustus ja kokoonpanohuolet tasoittavat jonkinverran puntteja. Joukkueen riveistä puuttuu ainakin loukkaantunut Giorgio Chiellini, jonka lisäksi tärkeä keskikenttämies Marco Verratti sai edellisessä Armenia kamppailussa varoitustilin täyteen ja on näin sivussa illan ottelusta

Italia tuskin tulee mitään yllättävää esittämään ja se yrittääkin hakea rutiinilla niukkaa vierasvoittoa itselleen. Torstaina joukkue ei todellakaan esittänyt mitään parasta peliään, mutta pystyi kuitenkin tekemään tarvittavan, joka riitti ottamaan tärkeät kolme pistettä. Joukkueen yksi parhaista pelaajista oli hyökkääjä Andrea Belotti, joka teki kaksi maalia Armenian verkkoon, joten miehen vahvaan panokseen luotetaan myös tänään. Belotti onkin ollut viime aikoina vahvassa vireessä niin seura- kuin maajoukkueessa, sillä viidessä edellisessä ottelussa mies on jäänyt vain kertaalleen maaleitta.

Embed from Getty Images

Vaikka Italia on jalkapallon ehdottomia mahtimaita niin sitä pelkoa ei ole, että joukkue lähtisi illan otteluun ylimielisenä. Eilisessä lehdistötilaisuudessa joukkueen pelaajat kertoivat tietävänsä Suomen vaarallisuuden ja puhuvat myös siitä, että huippuvireinen Teemu Pukki pitää puolustaa erityisen tarkkaan. Lisäksi, kun tiedetään miten laadukas joukkue Italia on erityisesti puolustussuuntaan ei se tule tänään antamaan Suomelle yhtään ylimääräistä tilaa vaan yrittää ottaa ohjat heti ottelun alusta lähtien itselleen. Eria asia sitten on miten joukkue siinä onnistuu, koska vieraspeli on aina kuitenkin vieraspeli eikä sillä ole tänään kotiyleisön tukea takanaan.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.