Dynamo Moskova jälleen Jokereita tehokkaampi – ”Se ei ole meille hyvä tilasto”

13CC4DD3-4937-4E23-B369-E8F9F29AE141

Dynamo Moskova jälleen Jokereita tehokkaampi – ”Se ei ole meille hyvä tilasto”

Jokerit kärsi tiistai-illan kiekkonäytelmässä kirvelevän tappion kotikaukalossa Dynamo Moskovaa vastaan maalein 2–3 (1–2, 0–0, 1–1).

Läntisen konferenssissa kolmantena majaileva Jokerit ja Dynamo Moskova iskivät yhteen toisen kerran kahden viikon sisällä Hartwall Arenalla. Jälleen kerran näiden kahden kovan joukkueen välillä nähtiin tasainen kamppailu sarjapisteistä.

Läntisessä konferenssissa viidentenä ja nousujohteisesti viime aikoina pelannut Dynamo Moskova on ollut Jokereille todella haastava vastustaja KHL:ssä. Juuso Hietasen ja loukkaantumisen vuoksi huilanneen Miika Koiviston edustama moskovalaisseura oli voittanut joukkueiden yhdeksän edellisestä keskinäistä kohtaamista putkeen.

Ja sama tilasto sai jatkoa myös nyt kiihkeän ja vauhdikkaan mittelön päätteeksi, kun Dynamo Moskova ryöväsi pisteet Helsingistä maalein 2–3.

– Se ei ole tietenkään hyvä tilasto meille. On mahdollista, että kohtaamme Dynamon pudotuspeleissä, joten meidän täytyy jatkossa löytää keinot heidät voittamiseen, Jokeri-kippari Peter Regin sanoi.

Jokerit aloitti ottelun vahvasti ja helsinkiläiset siirtyivätkin jo ajassa 1.51 kotiyleisön edessä 1–0-johtoon, kun kokoonpanoon palannut tanskalaiskapteeni Peter Regin tarjoili maalin takaa erinomaisen syötön etukulmalle hyökkääjälupaus Kristian Vesalaiselle, joka sivalsi kauden viidennen osumansa.

Dynamo Moskova osoitti ylivoimatehokkuutensa avauserässä iskemällä kaksi osumaa. Vieraiden tehokaksikko Vadim Shipatshjov ja Dimitri Kagarlitski taikoivat maalipaikat ja hienoista sommitelmista verkkoa heiluttivat puolustajat Ilja Nikulin ja Jegor Zaitsev.

– Emme olisi saaneet päästää heitä noin montaa kertaa ylivoimalle. Emme saaneet itse tarpeeksi ylivoimamahdollisuuksia. Tasakentällisin olimme mielestäni parempia ja peli oli kontrollissamme, Jokeri-hyökkääjä Steve Moses kertoi taiston tuottua.

Toinen erä oli maaliton ja varsin tasainen. Jokerit pystyi rakentelemaan läpi illan vetopaikkoja ja tilanteita, mutta ykkössektorille pääseminen oli vaikeaa. Dynamo Moskova puolusti todella hyvin keskustaa ja teki helsinkiläisten maalinteosta vaikeaa.

Molemmissa päissä maalivahdit olivat myös iskussa. Jokerien tolppien välissä Janis Kalnins pysäytti avauserässä Dimitri Kagarlitskin rangaistuslaukauksen ja venyi muutamaan todelliseen haamupelastukseen. Varmoja otteita esitti myös Dynamon konakrivahti Alexander Jeremenko.

Kolmannessa erässä Jokerit haki vimmatusti takaa-ajoasemassa tasoitusta ja hallitsi kamppailua. Mutkia matkaan toi kuitenkin Vladimir Brjukvinin taituroima 1–3-johto-osuma erän alussa.

Punakeltaiset saivat lopussa vahvan kirivaihteen päälle ja varsinkin viisi viimeistä minuuttia oli täydellistä helsinkiläisten hallintaa. Jokerit tulikin maalin päähän, kun jenkkihyökkääjä Steve Moses ohjasi limpun taidokkaasti verkon perukoille. Syöttöpisteet maaliin korjasivat Sakari Manninen ja pisteputkeaan viiden ottelun mittaiseksi kasvattanut tanskalaishyökkääjä Nicklas Jensen.

Tasoitusmaalia Jokerit ei onnistunut ilman maalivahtia kovasta yrityksestä huolimatta värkkäämään ja näin pistepotti matkasi Moskovaan.

– Aloitimme pelin todella hyvin. Alivoima ei toiminut tänään riittävän hyvin. Me yliyritimme ehkä jossain kohtaa, emmekä pysyneet pelisuunnitelmassa koko ottelua. Päätimme ottelun hyvin ja hallitsimme kolmannen erän loppua, mutta se ei riittänyt nyt. Meidän täytyy vain pelata paremmin voittaakseemme näitä tiukkoja pelejä, Regin pohti.

Jokeri-kapteeni oli pelannut edellisen kerran kotiyleisön edessä syyskuussa.

– Meillä on sarjan parhaat fanit ja oli hienoa päästä taas pelaamaan heidän edessä. Nautin pelaamisesta, Regin hehkutti.

Taitava kahden suunnan sentteri muodosti toimivan kentällisen yhdessä Vesalaisen ja laitahyökkääjäksi siirtyneen Geoff Plattin kanssa.

– Emme olleet ennen pelanneet kimpassa, mutta heti lähti toimimaan. Kristian on loistava pelaaja ja Geoff on ollut jo vuosia ihan laatutekijä tässä sarjassa. Hallitsimme kiekkoa suurimman osan pelistä ja saimme paikkoja aikaiseksi. Siinä oli mukava pelata, Regin tuumasi.

Jokerit jatkaa kauttaan kolmen ottelun Kaukoidän-kiertueella, jonka ensimmäinen etappi on Kiinassa. Jokerit ja Kunlun Red Star kohtaavat sunnuntaina klo 9.30 Suomen aikaa alkavassa ottelussa.

– Se on haastava reissu. Pysymme Suomen ajassa koko ajan, joten kroppa ei mene sekaisin missään vaiheessa aikaerojen takia. Olemme päivää ennen peliä perillä, joten yhdet hyvät yöunet ehtii saada. Olemme tottuneet treenaamaan klo 10 aamulla, joten pelin alkamisaikojen suhteen ei pitäisi olla mitään ongelmaa. Kahden tappiollisen pelin jälkeen on tärkeää päästä takaisin raiteille, Moses kommentoi.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.