Classic ratkaisi jo avauserässä, Steelers jatkaa vahvasti

Mestari Classic murskasi vieraissa TPS:n 10-2, kun F-liigan miesten sarja jatkui perjantaina neljällä ottelulla. Hännille veikattu Steelers kartutti pistepottiaan jälleen, ja Oilers nappasi Espoon derbyssä kaupungin herruuden.

Neljä perättäistä mestaruutta harjannut Classic ratkaisi pelin tänään jo avauserässä, jossa se takoi toissa kevään finaalivastustajansa verkkoon tylysti viisi palloa Albert Koskisen ja Eemeli Salinin osuessa kahdesti. Sami Johansson löi vielä toisen erän alkuun illan toisensa ennen kuin Miko Kailiala avasi isäntien maalitilin. Johansson oli tänään tehoillaan 3+2 Kupittaan kuningas, ja Nico Salon ketjun toinen laituri Eemeli Salon saalisti 3+1.

Espoolaisten keskinäistä puolivälieräsarjaa johti keväällä Westend Indians 2-1 koronan katkaistessa kauden, mutta tänään tarrasi kaupungin mestaruuteen Oilers lyömällä ”Heimon” lukemin 6-1. Markus Markkola ja Matias Veikkola laukoivat Öljymiehille avauserässä kahden maalin etumatkan, ja Eetu Nykäsen toisen erän 2–1-kavennus jäi tänään vain kosmeettiseksi. Oilersin ykköskenttä oli Tapiolassa omaa luokkaansa Rasmus Kainulaisen takoessa 1+3, Markus Markkolan 2+1 ja Matias Veikkolan sekä Justus Kainulaisen maalin mieheen.

Avauskierroksella TPS:ltä pisteen nipistänyt Steelers jatkoi kaatamalla tänään vieraissa nousija Nurmon Jymyn 5-2. Jymy kykeni nousemaan kahden maalin takaa vielä tasoihin, kun ensin Matias Mäenpää laukoi kuusi ylivoimapeliä yrittäneen Jymyn illan ainoan ylivoimaosuman ja Miko Saarela kiskaisi päätöserän alkuun pelin tasoihin. Sitten iski kuitenkin tänään hattutempun ja syöttöpisteen takonut Jose Takala Steelersin voittomaalin Jymy-puolustajan hukattua kohtalokkaasti pallon. Tehot 1+3 koonnut Markus Sipronen kiskaisi vielä laidasta 2-4 ja Takala niitiksi tyhjiin loppunumerot. Teräsmiesten maalia vartioi tänään Pietari Jääskeläinen kirjauttaen 31 torjuntaa.

Illan neljäs ottelu pelattiin Tampereella, kun Nokian KrP kaatoi alkuvaikeuksien jälkeen Welhot 6-3. KrP lähti toiseen erään takaa-ajajana, mutta johti 35 minuutin jälkeen jo 4-2 Morics Kruminsin, Jalo Kouvosen ja ensimmäisen liigamaalinsa tehneen Tomas Estovirran osuttua. Welhot kiri eron vielä yhteen, mutta Joni Henttosen ja Henri Johanssonin päätöserän osumat takasivat nokialaisille jo toisen voiton.

Kaksi voittoa kahdesta ottelusta ovat ottaneet Classic, Oilers ja Nokian KrP. Avauspisteitään hakevat edelleen SPV, OLS, Tiikerit, Happee, Welhot ja Jymy.

Lauantaina pelataan F-liigan miesten ottelut EräViikingit–Happee, Steelers–SPV ja Tiikerit–LASB.