Colorado Avalanche voiton päässä finaalipaikasta

Änäri1 NHL 10 Jääkiekko

Mikko Rantasen ja Artturi Lehkosen edustama Colorado Avalanche on enää voiton päässä NHL:n finaaleista. Colorado voitti Edmonton Oilersin vieraissa maalein 4–2 ja siirtyi läntisen konferenssin finaalisarjassa 3–0-johtoon.

Rantanen teki joukkueensa neljännen osuman tyhjään maaliin ottelun viimeisellä minuutilla.

Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannessa erässä. Jesse Puljujärven ja Mikko Koskisen edustama Edmonton sai ottelulle loistavan alun, kun Connor McDavid vei pudotuspelien yhdeksännellä osumallaan Oilersin 1–0-johtoon.

Vierasjoukkueen tasoituksesta ja 2–1-johtomaalista vastasi ykköskentän laidalla pelannut Valeri Nitshushkin. Hän osui avaueserän lopussa pienestä kulmasta ja toisen erän alussa pian aloitusvoiton jälkeen.

Kolmannen erän alussa Edmonton tasoitti pelin 2–2:een. Edmontonin riemu ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä reilut viisi minuuttia myöhemmin Avalanche teki ottelun 3–2-voittomaalin.

Mike Smith torjui kotijoukkueen maalilla 39/42 kertaa. Voiton Coloradolle takasi Pavel Francouz, joka venyi kiekon eteen 27/29 kertaa.

Ottelusarja on katkolla Avalanchelle Suomen aikaa varhain tiistaiaamuna Edmontonin kotiyleisön edessä.