BEACH VOLLEY: Nurminen / Siren mitalitilalle Liettuassa

Beachvolley rantalentis lentopallo

Jyrki Nurminen / Santeri Siren kaksikko pelasi menestyksekkäästi loppuviikon Liettuan Klaipedassa pelatussa beach volleyn maailmankiertueen Future-tason turnauksessa napaten pronssiset mitalit.

Aiemmin kaksikko on yltänyt maailmankiertueella mitaleille neljästi suunnilleen samanarvoisessa turnauksessa: Varsovassa 2021 (1,), Budapestissä 2021 (1.), Cerviassa 2021 (3.) ja Rodoksella toukokuussa 2022 (3.). Rankingpisteillä mitattuna (320) turnaus sivusi heidän toiseksi parasta Haagin 2019 sisähalliturnauksen yhdeksännestä tilasta tulleen 400 pisteen saaliin jälkeen.

Nurminen / Siren voitti oman alkulohkonsa sekä lauantaisen puolivälierän. Sunnuntain välierässä itävaltalaispari Hörl/Alexander Horst oli selkein numeroin 11-21, 14-21 parempi. 39-vuotias Alexander Horst on mm. MM-hopeamitalisti vuodelta 2017 ja kaksinkertainen EM-mitalisti (2009, 2014).

Pronssipelistä irtosi taas voitto suomalaisille hienolla esityksellä tsekkiparista Sepka/Semerad 21-19, 21-19. Tsekit olivat viime vuonna U21 MM-kisoissa välierissä.

Jyrki Nurminen:

– Mahtava fiilis päättää turnaus voittoon ja ottaa alkukauteen jo toinen mitali. Ei niitä liikaa ole suomalaisessa beach volley-historiassa.

– Tiedossa oli että EM-kisoja ajatellen mitali oli pakko ottaa ja sen viikko sitten Vahelan Tonille lupasinkin. Nyt jännätään kisapaikkaa Müncheniin, jossa kisat pelataan elokuun lopulla.

– Erän loput oltiin todella vahvoja turnauksessa. Välieräpelissä kokenut Horst oli vielä liian kova pala purtavaksi tässä vaiheessa kautta. Tästä taas kasaillaan ukot kuntoon ja seuraavan kerran isketään palloa Sastamalan SM-osakilpailussa vajaan kahden viikon kuluttua. Heinäkuussa ohjelmassa taas World Tourin-turnauksia (Lecce, Ljubljana).

Lähde: Suomen Lentopalloliitto

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.