Classic puolusti voiton kärkiottelusta ja tarrasi runkosarjan voittoon

Salibandy1

F-liigassa iskettiin perjantaina laadukas kärkiottelu, kun ykkösenä oleva Classic kukisti Lempäälässä 1185 katsojan edessä kakkonen Oilersin maalein 4-2. Voitto tuli ennen kaikkea oman maalin varjelun kautta, sillä etenkin kolmas erä pelattiin selvästi haastaja Oilersin hallinnassa. Voitto oli Classicille jo viidestoista perättäinen ja katkaisi samalla Oilersin kahdeksan pelin voittoputken.

Avauserä tahkottiin tasoihin Eetu Sikkisen kuitattua Heikki Iiskolan onnekkaalla pompulla tulleen avausmaalin, mutta toisen alussa syntyi eroa. Aaro Helinin maalille vapaaksi pelaama Konsta Tykkyläinen päätti vastaiskun Classicin johtomaaliin, ja kohta iski Albert Koskinen lukemiksi 3-1. Erän lopulla napautti takatolpalle hiipinyt Matias Veikkola Aaro Astalan poikkisyötöstä jo maalin päähän, ja päätöserässä Oilers painoi Classicin pitkiä jaksoja ahdinkoon sen omaan päähän. Laukaus toisensa jälkeen jäi kuitenkin ilman tulosta, ja neljä minuuttia ennen loppua iski yhtäkkiä Classic Oilersin ykkösviisikkoa vastaan. Oskari Heikkilä vapautti Ville Hietarannan kaksin maalivahti Markus Laakson kanssa, ja nuorukainen harhautti loppuun saakka nostaen taululle numerot 4-2. Oilersin hallintaa oli loppukin, mutta maaliin ei pallo vain suostunut menemään.

Turussa nähtiin yllätystulos, kun hallitseva mestari taipui yhdeksäntenä olevalle ja 24 sarjapistettä vähemmän keränneelle LASBille maalein 5-7. LASB on nyt voittanut neljästä viime ottelustaan kolme. Jasper Juuti ja Joonatan Surakka laukoivat lahtelaiset kolmen minuutin pelin jälkeen vain 17 sekunnin välein LASBin kahden maalin johtoon, ja toisen erän alussa Surakka osui tilanteeksi jo 4-1 vieraille. Neljä minuuttia ennen ottelun loppua LASB johti 5-3, ja TPS:n vedettyä maalivahdin penkille alkoi tapahtua. Ensin laukoi Jere Sulander tyhjiin vieraiden kuudennen maalin, mutta sitten osuivat kuudella viittä vastaan Jere Niemelä ja Olli Laine nostaen isännät jo maalin päähän. Siihen mestarien kiri kuitenkin kuivui, ja neljä sekuntia ennen summeria osui vielä Tatu Havula loppunumerot LASBille.

Classic tarrasi illan voitollaan tiukasti runkosarjan voittoon, kun se kasvatti eron kakkonen Oilersiin jo seitsemään pisteeseen.

Lauantaina ovat vuorossa ottelut EräViikingit–Westend Indians ja FBC Turku–OLS.