CHL:n pudotuspelit käynnistyvät tiistaina

Champions Hockey Leaguen pudotuspelit käynnistyvät tiistaina 12. marraskuuta.

Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella mukana on 16 joukkuetta, joista ainoa suomalaisjoukkue on Tampereen Tappara. Kirvesrintojen vastustajaksi luistelee neljännesvälierävaiheessa sveitsiläinen EV Zug.

Kotimaista SM-liigaa johtava Tappara avaa otteluparin tiistaina kotonaan klo 19 Hakametsän hallissa.

Tappara sijoittui CHL:n alkulohko A:n toiseksi 12 pisteellä ja sen jatkopaikka oli varma jo ennen Hakametsässä pelattua lohkon päätösottelua norjalaista Frisk Askeria vastaan. EV Zug voitti puolestaan B-lohkonsa 14 pisteellä.

Tamperelaisten päävalmentaja Jukka Rautakorpi on luonnollisesti tyytyväinen jatkopaikkaan mutta ennen kaikkea myös siihen, miten Tappara esiintyi alkulohkon otteluissaan.

– Ei ollut mitään muuta tavoitetta kuin päästä jatkoon, ja se toteutui. Pelasimme hyvät pelit, Rautakorpi sanoi.

Terveystilanne ja joukkueen vireystila ovat valmentajan mukaan hyvällä mallilla. Sen seurauksena Tappara pääsee lähtemään liikkeelle pudotuspeleihin hyvässä valmiudessa kotihallissaan.

EV Zugia Rautakorpi pitää todella kovana vastustajana, johon on kerätty suurin taloudellisin satsauksin pääosin sveitsiläisiä ja eurooppalaisia pelaajia. Esiin Rautakorven lauseessa nousevat muun muassa TPS:stä ja HIFK:sta tuttu ruotsalaishyökkääjä Erik Thorell sekä SaiPaakin urallaan edustanut kanadalainen David McIntyre.

– Materiaaliltaan Zug on erittäin kova joukkue kaiken kaikkiaan yksilötasolla. Eihän Suomen liigaan pysty kokoamaan tuollaista joukkuetta tämän päivän rahoilla. Eikä ole tietysti tarkoituskaan, koska me haluamme pitää täällä omassa liigassa enemmän suomalaisia pelaajia, Rautakorpi muistutti.

– Viime vuonna Zug oli mukana Sveitsin finaaleissa ja haastoi Bernin hyvin. Kaikilla mittareilla mitattuna vastustaja on erittäin kova.

SC Bern kukisti Zugin viime keväänä Sveitsin jääkiekkoliigan finaalisarjassa otteluvoitoin 4-1. Samalla Leijonien päävalmentajan paikalta Berniin samaan tehtävään vuonna 2016 siirtyneen Kari Jalosen menestysura sai jatkoa. Sveitsin mestaruus oli Jaloselle uran toinen.

EV Zugin riveistä löytyy yksi suomalaispelaaja, puolustaja Santeri Alatalo, 29.

Tapparan ja Zugin välisen otteluparin voittaja kohtaa puolivälierässä voittajan parista Adler Mannheim-Moutfield HK. Otteluparin toinen kohtaaminen pelataan tiistaina 19. marraskuuta Sveitsissä.

CHL:n 1. pudotuspelikierroksen otteluparit:

Skellefteå AIK – Djurgården Stockholm
EHC Biel-Bienne – Augsburger Panther
Red Bull München – Yunost Minsk
Frölunda Indians – Färjestad Karlstad
EV Zug – Tappara
Luleå Hockey – SC Bern
Adler Mannheim – Mountfield HK
Lausanne HC – HC Pilsen

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.