Carolina aloitti pudotuspelit voitolla – Bruins tasoitti ottelusarjan

Änäri3 jääkiekko NHL

Carolina Hurricanes nappasi 5–2-kotivoiton Nashville Predatorsista pudotuspelien ensimmäisen kierroksen avausottelussa.

Carolinan Teuvo Teräväinen teki joukkueensa kauden ensimmäisen pudotuspelimaalin avauserässä. Suomalaishyökkääjä ohjasi Brett Pescen laukauksen yhdellä kädellä maaliin ja tasoitti lukemiksi 1–1.

Myös Nashvillen leirissä nähtiin suomalaisonnistumisia. Erik Haula tasoitti toisessa erässä lukemat 2–2:een toissa kaudella edustamaansa seuraa vastaan.

Suomalaismaalivahti Juuse Saroksen ilta Predatorsin veräjänvartijana oli kiireinen. Saros torjui 33 kertaa.

Carolinan Sebastian Aho ahkeroi jäällä 20 minuuttia ja puolustaja Jani Hakanpää 15 minuuttia. Haulan ja Saroksen lisäksi Mikael Granlund pelasi Nashvillen paidassa reilut 20 minuuttia.

Carolina johtaa torstaiaamuna Suomen aikaa jatkuvaa ottelusarjaa voitoin 1–0. Jatkopaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

Boston Bruins tasoitti ottelusarjan Washington Capitalsia vastaan 1–1:een kukistamalla isäntäjoukkueen jatkoerässä maalein 4–3.

Ratkaisumaalin niittasi Brad Marchand, kun jatkoerää oli pelattu 39 sekuntia. Tuukka Rask loisti Bruinsin maalilla. Suomalaisvahti ehti ottelussa kiekon eteen 36 kertaa.