Bulls taisteli kauden ensimmäisen kotivoiton – Lauri Markkanen katseli ottelun ratkaisuhetket sivusta

Chicago Bulls nappasi kauden ensimmäisen voiton kotikentällään, kun Detroit Pistons kaatui tasaisen ottelun jälkeen lukemin 112-106. Bullsilla on kuuden ottelun jälkeen kasassa kaksi voittoa.

Isännät hallitsivat ottelua pitkään, mutta Pistons onnistui nousemaan neljännellä jaksolla tasoihin. Bulls on hävinnyt alkukaudella otteluitaan juuri päätöshetkillä, mikä oli jälleen koitua joukkueen kohtaloksi. Tällä kertaa punapaitaiset olivat kuitenkin riittävän vahvoja ratkaisuminuuteille saakka.

Bullsin pisteykkösenä häärinyt Zach LaVine (26pts) upotti kaksi tärkeää vapaaheittoa reilut 11 sekuntia ennen päätössummeria, mikä sinetöi lopulta voiton kotijoukkueelle.

Suomalaistykki Lauri Markkanen sai ottelussa peliaikaa reilut 25 minuuttia, jonka aikana hän ehti upottaa 14 pistettä, raapia viisi levypalloa ja antaa neljä koriin johtanutta syöttöä.

Markkanen on tuskaillut alkukaudesta etenkin kaukoheitoissaan, mutta tällä kertaa suomalainen onnistui kaaren takaa kolmesti seitsemästä heittoyrityksestään.

Bullsin päävalmentaja Jim Boylen otti suomalaisen vaihtoon viimeisellä neljänneksellä pienen kylkivaivan vuoksi. Markkanen ei päässyt enää tositoimiin tuon jälkeen, vaan katseli ratkaisuhetket penkiltä.

Kotijoukkueen parhaimmistoon kuului LaVinen lisäksi myös Otto Porter Jr., joka heitti kovilla prosenteilla 22 pistettä.

Vierailijoiden puolelta vahvalla pelipäällä oli sentteri Andre Drummond, joka tilastoi 25 pistettä ja peräti 24 levypalloa. Paluun entiseen kotihalliinsa tehnyt Derrick Rose upotti Detroitille 23 pistettä.

Bulls pelaa seuraavan kerran Suomen aikaa sunnuntai-illalla kello 23:00. Tuolloin vastaan asettuu Indiana Pacers.