Scroll Top

Brett Carson- Peruspuolustajan prototyyppi

Brett Carson

Maailma on nykyisin hyvin hetkistä ja ihmiset kiireisiä ja kaikki haluavat katsoa vain highlight pätkiä kun hyökkääjä laittaa kiekkoa ylänurkkaan tai puolustaja vetää hirveellä lämärillä kiekon maaliin. Tuntuu, että puolustajan pitää nykyisin olla iso, nopea ja tehdä paljon pisteitä; sitten on suuren yleisön lemmikki ja sitä myöten myös hyvä. Onneksi kuitenkin on näitä arjen sankareita, jotka hoitavat oman ruutunsa illasta toiseen, jotka moitteitta laittavat ensimmäisen syötön helposti lapaan ja ennen kaikkea puolustavat luotettavasti. Näillä jätkillä on iso merkitys sille, voittaako joukkue vai ei. Liigassa on paljon hyviä puolustavia pakkeja; Markus Kankaanperä, Pekka Saravo, Nolan Yonkman, Joonas Järvinen, Ari Vallin jne. Siinä vain muutamia hyviä yleispuolustajia, jotka ovat joukkueen kantavia voimia. Tässä jutussa pureudutaan yhteen hyvään yleispuolustajaan, ehkä jopa Liigan TOP 3-sellaiseen nimittäin SaiPan Brett Carsoniin.

Kuva: SaiPa
Kuva: SaiPa

SaiPaa on kehuttu jo monta vuotta siitä, että seura hankkii vuodesta toiseen hyviä ja laadukkaita ulkomaalaispelaajia. Tälläkin kaudella on lehtien palstoilla hehkutettu maalipörssin kärkeä Chad Rauta, pistepörssin kärkinimeä David McIntyrea ja hyvä niin. Joukossa on myös yksi vähälle huomiolle jäänyt pelaaja, joka on illasta toiseen joukkueen parhaimmistoa ja kyseessä on puolustaja Brett Carson.

Carson tuli täksi kaudeksi SaiPaan Itävallan liigan Vienna Capitalsista, jossa mies pelasi viime kauden. Isokokoinen ja hyvin puolustava Carson pelaa nyt kolmatta kautaan Euroopassa, joten mies on päässyt sisälle isonkaukalon peliin. Mies on pelannut jopa 90 NHL-ottelua uransa aikana, joten mistään aivan turhasta kaverista ei ole kysymys. Carsonin yksi vahvuuksia on se, että miehen taso ei ailahtele vaan hän pystyy pelaamaan illasta toiseen vahvalla hyvällä perustasolla. Carson johtaa tällä hetkellä koko liigan tehotilastoa +24 lukemallaan, ja mikä tilastosta tekee huomionarvoisen on, että Carson on ollut jäällä vain 15 kertaa kun omaan päähän on tullut maali ja pelataan kuitenkin jo runkosarjan loppua. SaiPan onneksi joukkue sai tehtyä miehen kanssa jatkosopimuksen myös ensi kaudesta, koska ottajia varmasti olisi ollut myös muualla, niin hyvä Carson on tällä kaudella ollut. Eikä Carson ole ihan huono käsistään vaan mies on viime otteluissa ollut myös tehopisteillä ja koko kauden pistelukema on 5+11, joka on hyvä lukema puolustavalle puolustajalle.

Mikäli SaiPa haluaa keväällä edetä pitkälle, tulee nämä peruspuolustajat olemaan joukkueen runko kun tärkeät pelit alkavat. Geen veikkaus on, että isokokoisesta Carsonista tulee olemaan paljon iloa Saimaan rannoilla myös jatkossa.

Tässä oli pieni pohjustus näistä puolustuksen sotureista. Hyökkäämällä voitetaan otteluita mutta puolustamalla voitetaan mestaruuksia. Vaikka niitä maaleja onkin kiva katsoa, niin nämä yleispuolustajat ovat monen liigaseuran kivijalka ja olkoon niin myös jatkossa.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.