Biitsinaiset komeasti pääsarjaan kahden voiton myötä Tsekeissä

Riikka Lehtonen beachvolley

Riikka Lehtonen ja Niina Ahtiainen tekivät kelpo päivätyön keskiviikkona Tsekin Ostravassa. Kaksi voittopeliä vei suomalaiskaksikon beach volleyn maailmankiertueen osakilpailun pääsarjaan, joka käynnistyy torstaina.

Ostravassa pelataan kauden kuudes maailmankiertueen 4-tähden osakilpailu ja suomalaispari selvitti nyt neljännen kerran tiensä pääsarjaan. Aiemmat pääsarjasijoitukset ovat tältä kaudelta kaksi kertaa 17:s ja kerran 25:s.

Keskiviikon karsinnoissa Lehtonen ja Ahtiainen kukistivat ensin puolalaisparin Agata Ceynowa / Marta Lodej 21-14, 19-21, 15-10 ja iltapäivällä Itävallan Dorina Klinger / Ronja Klinger 21-18, 22-20.

– Ei kaikista helpoin päivä tänään, mutta hienosti ja kärsivällisesti jaksettiin uskoa omaan tekemiseen. Toinen peli Itävaltaa vastaan oli jo paljon rauhallisempaa ja päättäväisempää, tuumi Niina Ahtiainen.

Ostravan turnaukseen oli ilmoitettuna myös toinen suomalaispari, Sinisalon sisarukset Ida ja Sara, jotka eivät lähteneet varapaikalta kisapaikalle mahdollista osallistumisoikeutta odottamaan.

Pääsarjan lohkot arvotaan myöhemmin torstaina.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.