Beach volleyn SM-finaalit tyylillä käyntiin Tampereella

Beachvolley rantalentis lentopallo

Beach volleyn SM-finaaliturnaus 2021 käynnistyi perjantaina Tampereen Ratinassa kuudella tiukalla kamppailulla. Huikeimman näytelmän tarjoilivat yleisölle miesten puolivälierässä Harri Suonikko / Pyry Topio ja Joona Ilomäki / Akseli Kouki, joiden toisen erän ratkaisuun tarvittiin 64 palloa ja kymmenen ottelupalloa.

Miehissä karsittiin perjantaina joukkueet jo neljään parhaaseen, naisissa kuuteen.

Turnauksen avanneet miesten neljännesvälierät tarjosivat heti kaksi melkoista jännäriä. Joona Ilomäki / Akseli Kouki rutistivat kolmannessa erässä voiton Otto Viitala / Ville Sorvoja kaksikon ja Verneri Vetriö / Pyry Topio puolestaan kolmannen erän jatkopalloilla verkon kautta ässänä kenttään painuneella pisteellä Marko Määttäsen ja Kalle Katteluksen.

Miesten puolivälierissä etsittiin illan jo pimentyessä vastustajia lauantain välieriin sinne jo pääseille kahdelle kärkisijoitetulle parille. Pyry Topio / Harri Suonikko päihittivät lopulta Joona Ilomäen ja Akseli Koukin 21-9, 33-31. Jo auringon hävittyä horisontin alapuolelle Viljamaan serkukset venyivät voittoon 2-1 Verneri Vetriöstä ja Vili Topiosta.

Naisten neljännevälieristä etenivät jatkoon Henna Suomalainen / Noora Kumlander ja Pinja Jokela / Tessa Lauri. Sastamalassa kauden avausosakilpailun voittanut 16-vuotias Jokela ja ensimmäisen kerran tänä kesänä aikuisten kiertueella hänen kanssaan pelaava Lauri taistelivat kolmieräisessä voiton Essi Nirhamosta ja Ida-Maria Mämmistä.