Beach Volleyn Jyväskylän SM-osakilpailun paremmuudet ratkottu

Beachvolley rantalentis lentopallo

Harri Suonikko jälleen Jyväskylän beach volley -kenttien valtias

Beach volleyn SM-kiertueen avausosakilpailun voiton veivät miehissä ensimmäistä kertaa yhdessä pelanneet Harri Suonikko ja Saku Viljamaa. Suonikko vie voiton myös kesän 2014 Jyväskylän osakilpailussa parinaan Jyrki Nurminen. Latvialaiset Jana Jaudzema ja Anete Krastina veivät puolestaan suvereenin voiton naisissa häviämättä kahden päivän aikana erääkään.

Miesten finaalissa olivat vastakkain olympiakarsinnoissakin mukana olleet Timo Haavisto ja Toni Vahela sekä Harri Suonikko ja Saku Viljamaa. Molemmat parit selvisivät finaaliin voittajakaavion kautta ilman tappiota. Koleasta ja sateisesta säästä huolimatta finaalista muodostui tasainen ja hyvätasoinen ottelu kahden teknisesti ja taktisesti taitavan parin välillä.

Haavisto ja Vahela veivät ensimmäisen erän nimiinsä 21–17. Toisessa erässä Suonikko/Viljamaa saivat oman pelinsä kulkemaan paremmin ja väänsivät tasaisesta erästä voiton 19–21. Kolmatta erää edettiin tasatahtiin erän puoliväliin saakka, jolloin Suonikko ja Viljamaa saivat kurottua muutaman pisteen etumatkan, jonka pitivät erän loppuun asti. Suonikko/Viljamaa kuittasivat voiton ensimmäisestä yhteisestä turnauksestaan lopulta erin 2–1 (17–21, 21–19, 15–12).

– Lähtökohdat turnaukseen olivat mielenkiintoiset, koska pelasimme ensimmäistä kertaa yhdessä. Toisaalta pääsimme siksi pelaamaan paineettomasti, Suonikko pohti.

– Olemme treenanneet talven aikana jonkin verran yhdessä, mutta turnauksen alussa pelissä oli pientä jäpitystä ja ailahtelua. Finaalissa pelasimme kaksi hyvää erää, mikä tällä kertaa riitti voittoon.

– Finaaliin meillä ei ollut erityisempää taktiikkaa: pyrimme keskittymään omaan peliin emmekä liikaa vastustajaan.

Latvialaispari Jaudzema/Krastina voittamattomia Jyväskylässä

Naisten finaalissa kohtasivat latvialaiset Jana Jaudzema ja Anete Krastina sekä siskokset Taru Saastamoinen ja Kati Peltonen. Jaudzema ja Krastina olivat edenneet turnauksessa voitosta toiseen ja esittivät myös sateisessa säässä pelatussa finaaliottelussa vahvoja otteita.

Finaalin ensimmäinen erä alkoi tasaisesti, mutta latvialaisten ennen teknistä aikalisää repimän kolmen pisteen eron jälkeen loppuerä oli heidän näytöstään ja päättyi 21–13. Toisessa erässä eroa syntyi jo erän alussa ja Jaudzema/Krastina vievät otteluvoiton helpohkosti erin 2–0 (21—13, 21¬–14).

Anete Krastina kiitteli voitetun finaalin jälkeen Jyväskylän hienoja puitteita ja oli erittäin tyytyväinen parin viikonlopun peleihin.

– Tämä oli meidän ensimmäinen turnaus tälle kesälle. Tavoitteena oli pelata vähillä virheillä, yrittää jokaisen pallon perään täysiä ja pitää oma peli kasassa, Krastina toteaa.

– Tänä kesänä olisi tarkoitus pelata vielä kaksi SM-kiertueen osakilpailua ja pari turnausta Latviassa sekä mahdollisesti kansainvälisiä turnauksia, jos aika riittää, Krastina kertoo parin suunnitelmista kesälle 2015.

Saastamoinen ja Peltonen etenivät finaaliin voitettuaan välierässä hallitsevat suomenmestarit Maria Tuomisen ja Minna Sikiön erin 2–0 (21–15, 21–18). Jana Jaudzema ja Anete Krastina pelasivat koko turnauksen ilman erätappiota ja ottivat myös välierässään selvän voiton Mari Kivilahdesta ja Laura Tuomolasta.