Bandykausi starttaa huomenna perjantaina

Bandyliigakausi käynnistyy huomenna 20.11.2020. Bandyliiga 2020-2021 pelataan yhdeksän (9) joukkueen kaksinkertaisena sarjana, jonka jälkeen pelataan ylempi ja alempi jatkosarja. Kuusi parasta joukkuetta etenee jatko-otteluihin. Kausi huipentuu 13.3.2021 pelattavaan Bandyliigan finaaliin.

– Lähdemme kauteen luottavaisin mielen ja mahdolliset haasteet tiedostaen. Koronavirusepidemian aiheuttamat seuraukset huippu-urheiluun ovat luonnollisesti moninaisia. Seurojen ja joukkueiden taloudellinen tilanne ei ole paras mahdollinen ja taloutta täytyy seurata kauden aikana. Mahdolliset rajoitukset tai koronatartunnat joukkueissa ja näiden vaikutukset ottelusiirtoineen saattavat myös tuoda muutoksia kokonaisuuteen. Jääpalloliiton hallitus ja toimisto ovat valmiudessa tekemään sarjasuunnitelmiin muutoksia, sanoo Jääpalloliiton puheenjohtaja Jari Kettunen.

Kauden kynnyksellä leuto alkutalvi tuo lisämausteensa jo vaikeaan tilanteeseen. Avausviikonlopun peleistä yksi on jo jouduttu siirtämään varakentälle ja ottelulle Veiterä – Kampparit haetaan uutta päivämäärää parasta aikaa.

– Syy siirroille on sään aiheuttama vaikea jäätilanne eri paikkakunnilla. Onneksi pystymme vielä löytämään otteluille korvaavia ajankohtia. Suhtaudumme kaikesta huolimatta myönteisesti kauteen ja toivomme, että kausi voidaan viedä läpi, lausuu Jääpalloliiton toiminnanjohtaja Tobias Karlsson.

Liitto, seurat ja joukkueet ovat tehneet parhaansa luodakseen koronaturvallisia olosuhteita joukkueille, tuomareille, muille toimitsijoille ja katsojille.

– Ottelutapahtumissa noudatetaan terveysviranomaisten rajoituksia ja suosituksia. Ulkolajina olemme luottavaisia, että ottelutapahtumamme ovat koronaturvallisia. Ohjeistuksia noudattamalla pystymme luomaan turvalliset edellytykset faneille ottelutapahtumiin. Jääpallohan on hienointa paikan päällä seuraten. Lipunmyynti- ja ottelutuotot ovat tärkeä tulonlähde kaikille liigajoukkueillemme taloudellisesti vaikeina aikoina, jatkaa puheenjohtaja Jari Kettunen.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.