Andy Murraysta ATP-World Tour Finalsin mestari

gamblers_tennis

Tenniskausi 2016 sai arvoisensa päätöksen sunnuntai-iltana Lontoossa kun Andy Murray ja Novak Djokovic mittelivät sekä turnauksen mestaruudesta että maailmanlistan ykköspaikasta. Andy Murray otti lopulta vakuuttavan voiton erin 2-0 (6-3, 6-4)

Ottelussa nähtiin runsaasti pitkiä palloralleja ja molemmat pelaajat joutuivat venymään parhaimpaansa alusta lähtien. Avauserä meni Murrayn nimiin 6-3, kun erän kahdeksannessa pelissä napattu murto riitti erän voittoon. Erän voittoa pohjusti ennen kaikkea tehokkaasti kulkenut ykkössyöttö, joka toi Murraylle monia helppoja pisteitä. Djokovic oli myös kiistämättä kaukana parhaastaan erän edetessä ja helppoja virheitä sateli yllättävän paljon serbialaisen mailasta.

Kotiyleisön riemuksi Murray sai lentävän lähdön toiseen erään ja mursi Djokovicin syötön heti erän ensimmäisessä pelissä. Eikä aikaakaan, kun Murray mursi serbialaisen toistamiseen ja siirtyi jo ratkaisevan tuntuisesti 4-1 johtoon. Tässä vaiheessa Djokovicin peliin tuli lisää rentoutta ja serbialainen alkoi löytää lyönteihinsä ideaa ja nappasi toisen murroista takaisin. Murray kesti kuitenkin paineet hienosti ja pohjusti voittonsa vakuuttavalla ja tehokkaalla pelillä.

Andy Murray päätti upean syksynsä käsittämättömään 25 ottelun voittoputkeen, joka toi hänelle hurjat viisi turnausvoittoa, ja kirsikkana kakun päällä maailmanlistan ykköspaikan kauden päätteeksi! Ei ole kahta sanaa siitä etteikö Murray ansaitsisi paikkaansa maailmanlistan ykkösenä.