Alkuviikon opas futsalnälkään

LNFS

Mitä futsalista tai sitä mielenkiinnolla seuraava junnu voi tehdä alkuviikosta, kun pelejä ei yleensä ole paikan päälle katsottavaksi tai kotona striimattavaksi? Vastaus on melko simppeli: pelaa läpi kaikki edellisen viikonlopun mahdolliset maalikoosteet ja muut oivat futsalmaiset suoritukset.

Suomessa pääsee nauttimaan osan Futsal-liigajoukkueiden maalikarkeloista suhteellisen nopeasti pelin päättymisen jälkeen. Kehittämisen varaa tässäkin on ja aivan systemaattisesti kaikilta seuroilta maalikoosteita ei vielä ilmesty. Kaikki ottelut kuitenkin onneksi kuvataan (kuvaaminen kotijoukkueen vastuulla) ja videomateriaalia kustakin Futsal-liigakierroksen ottelusta voi viimeistään väijyä, kun Futsal-liigaseurat ry julkaisee perinteikkään kierros/maalikoosteensa. Masa Anttosen selostuksilla varustettu kierroskooste kelpaa katsottavaksi kerran jos toisenkin odotellessa aina seuraavan viikon otteluita. Odottavan aika saattaa kuitenkin käydä pitkäksi edellisviikon tapaisten härkäviikkojen vuoksi, jolloin otteluita saattaa yhdellä joukkueella olla jopa 3 kpl mahdollisia rästi- ja cupotteluita huomioimatta. Tähän tahtii ei valitettavasti edes FLS:n pysty, vaan videomateriaalia joutuu odottelemaan pitempään ja kierroskoosteesta saattaa muodostua kaksi-kolmekierroskooste.

LNFS – Liga Nacional de Fútbol Sala
Espanjan liigan eli LNFS:n kierroskoosteet tai pikemminkin ottelukoosteet pamahtavat lnstv.es sivuille kuitenkin suhteellisen nopealla aikataululla. Futsalnälkää kannattaakin siis alkuviikosta tyydyttää espanjalaiseen tahtiin; onhan División de Honor tituleerattu yhdeksi maailman kovimmista futsalliigoista. Yksittäisten otteluiden maalien ja taidonnäytteiden ohella jokaiselta kierrokselta nähdään pätkiä kierroksen parhaista torjunnoista, kauneimmista maaleista sekä kierroksen parhaista pelaajista. Maalien ihailun ohella superjunnujen (ja miksei vanhempienkin futsalistojen) kannattaa kiinnittää huomiota oikeaoppiseen jalkapohjan käyttöön esimerkiksi maalivahtia harhauttaessa. Hyvä havainnollistava esimerkki löytyy LNFS:n kierroksen 20 top-5 maalikoosteesta Burelan Matamoroksen esittämänä. Futsalmainen jalkapohjan käyttö luo tilaa ja aikaa suorittaa nopea laukaus, johon maalivahti ei enää ehdi. Suoritus löytyy oheisesta pätkästä ajassa 0.29.
Los 5 Mejores Goles Jornada 20 Temp. 14/15

Muita lähteitä taidokkaisiin ja kiimaisiin maaleihin löytyy mm. Facebookin ”World Futsal Leagues – Goals and Highlights” -sivustolta, jonne linkitetään räväkkään tahtiin toinen toistaan näyttävämpiä koosteita maailman eri futsalsarjoista. Maali- ja kierroskoosteita katsellessa oppii pikku hiljaa tuntemaan eri maan sarjoja, pelaajia sekä poimimaan koosteiden lomasta uusia erikoistilanteita ja futsalmaisia liikkeitä. Näitä voi jokainen futsalista oman mielenkiinnon ja maun mukaan soveltaa treeni- tai pelikentillä. Betsaajan takaraivoon koosteet taas antavat viitteitä joukkueiden tasoeroista ja sen hetkisestä kunnosta, joita voi hyödyntää kerroinvertailua tehdessä.

Comments (5)

Onneksi tämä viikko on poikkeus ja futsalia on tarjolla Jyväskylässä Riemu – Ilves FS. Suora linkki jos et pääse paikan päälle, alkaa meinaan kohta: https://www.youtube.com/watch?v=-TRStWEZTZU

Myöhemmin illalla kinkkinen Copa del Reyn matsi Barcelona – Inter Movistar. Katsotaan jos löytyisi linkkiä…

Moi! Eilen kun katseli peliä, niin mitä virhepisteet tarkoitti joukkueilla?

Virheet, eli kumuloituvat virheet. Ne nollautuvat puoliajalla. Kun joukkue saa täyteen x-määrän virheitä, siitä tulee vapaapotku hieman rankkaria kauempana maalia ymmärtääkseni.

Tässä pienoinen sääntökertaus.

Sarjan pelitapa määrittelee rikkomuksien määrän samalla puoliajalla, josta vastajoukkue saa vapaapotkun, joka potkaistaan toisesta rangaistuspotkupisteestä (10 m) tai rikkomuspaikasta, muiden pelaajien puolustavan joukkueen maalivahtia lukuun ottamatta tulee olla pallon takana vähintään viiden metrin etäisyydellä,
potkulla on yritettävä suoraan maalia.

Virheiden määrät:
2*20 min tehokasta aikaa 6. rike,
2*15 min tehokasta aikaa 4. rike,
2*10 min tehokasta aikaa 3. rike,
2*20 min suoraa aikaa 4. rike.

Eli nämä menevät aikalailla sarjatason mukaan.

Okei, kiitos! Taas helpottaa katsomista kun on hiukan viisaampi :)

Solame hieman valoittikin jo asiaa, hienoa! Ensi viikolla on tulossa blogia hieman säännöistä ym vinkeistä, mitä kannattaa huomioida kun futsalia katselee :)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.