Aleksander Barkov oli suomalaisten päällikkö lauantain NHL-kierroksella

NHL Anton Lundell Barkov

Florida Panthers haki vierasvoiton Ottawa Senatorsista voittolaukauskilpailun jälkeen maalein 4–3. Ottelun ratkaisija oli kamppailun parhaaksi pelaajaksi valittu Aleksander Barkov.

Ottelun kolmanteen erään tultaessa Ottawa johti maalein 3–2. Erän kolmanneksi viimeisellä minuutilla Barkovin rannelaukaus siniviivalta upposi kuitenkin helponnäköisesti Anton Forsbergin selän taakse. Barkoville maali oli kauden 28:s.

Maalittoman jatkoajan jälkeen voittolaukauskisan ainoasta osumasta vastasi niin ikään Barkov.

Maalinteossa suomalaisista lauantain NHL-kierroksella onnistui myös Boston Bruinsin Erik Haula. Bruinsin kakkoskentän sentteri kirjasi tehot 1+1, kun Bruins otti 6–3-kotivoiton New York Islandersista.

Maali oli Haulalle kauden yhdeksäs.

Carolina Hurricanes kuritti vieraissa St. Louis Bluesia maalein 7–2. Toisen erän kolmesta Carolinan maalista kaikkiin merkittiin suomalaissyöttäjä. Carolinan Teuvo Teräväiselle syöttöpisteitä kertyi kaksi, Sebastian Aholle ja Jesperi Kotkaniemelle yksi.

Teräväinen palkittiin ottelun kakkostähtenä.

Ottelun molemmissa päissä nähtiin suomalaisveskarit. Pidemmän korren veti tällä kertaa kahdesti ohitettu Carolinan Antti Raanta, jolle torjuntoja kertyi 30/32. St. Louisin Ville Husso torjui 21/26 laukausta.