SaiPa vs KooKoo- Viimeinen Kaakon derby

Geemedia rantautui lauantaina paikanpäälle Lappeenrantaan seuraamaan kauden viimeistä Kaakon derbyä. Värikäs ja tasainen ottelu ratkesi SaiPan tehokkaaseen viimeistelyyn ja Jani Niemisen hyvään maalivahtipeliin. KooKoo ei saanut toivottua kiriä aikaiseksi ja kotijoukkue korjasi pisteet 4-1 lukemin.

KooKoo sai otteluun lentävän lähdön kun se sai rangaistuslaukauksen jo avausminuutilla mutta ranskalaishyökkääjä Anthony Guttig ei onnistunut ohittamaan SaiPa-vahti Jani Niemistä. Mitä pidemmälle erä eteni, sitä paremmin SaiPa pääsi otteluun mukaan ja otti hallinan itselleen. Ottelun avausmaali nähtiin erän puolivälissä kun SaiPa pääsi pelaamaan ensimmäistä kertaa ylivoimaa. David McIntyre laukoi tulisesti ranteella eikä KooKoo maalivahti Juha Järvenpää pystynyt liimaamaan laukausta ja Tommi Jokinen kävi maalinedestä lyömässä kiekon verkkoon ja tilanne 1-0. Loppuerä oli myös kotjoukkueen hallintaa mutta lisämaaleja ei erässä enää nähty.

Toinen erä alkoi tasaisesti. Tosin erän alkuminuuteilla McIntyre laukoi kerran kiekon KooKoo maalin tolppaan mutta ei sen lähemmäksi. KooKoo:lla oli hyvä paikka tulla pelissä tasoihin mutta maalia ei nähty. SaiPa kuittasi oman paikkansa tehokkaasti kun joukkue pääsi ottelun puolivälissä 2 vs 1 hyökkäykseen. Ville Vainikainen syötti kiekon Ville Järveläiselle, joka laukoi kiekon yläkulmaan ja vei kauden toisella maalillaan SaiPan 2-0 johtoon. Erän päätöskympillä SaiPan ote herpaantui ja KooKoo rupesi hallitsemaan kenttätapahtumia ja saikin hyviä maalipaikkoja. Palkinto tuli ylivoimalla kun erää oli jäljellä reilut kolme minuuttia. Hienon kuvion päätteeksi Juha-Pekka Haatajalla oli helppo työ laittaa kiekko tyhjään maaliin ja kaventaa peli 2-1.

SaiPa tuli päätöserään päättäväisesti ja laittoi KooKoo puolustuskannalle. Erää oli pelattu vain puoli minuuttia kun illan juhlittu sankari Ville Koho laukoi kiekon ohi Juha Järvenpään ja SaiPa siityi ratkaisevan tuntuiseen 3-1 johtoon. KooKoo ei saanut oikein kunnollista loppukiriä aikaan ja SaiPa puolusti tiiviisti joukkueena. Ottelun lopussa Jani Nieminen esitti maalillaan todellisen viikon torjunnan ja esti KooKoon vuorenvarman maalin ja tilanne pysyi 3-1. Ottelun lopussa Tommi Jokinen teki illan toisen maalinsa Chad Raun hienosta tarjoilusta ja loppulukemat kauden viimeisessä Kaakon derbyssä kirjattiin SaiPalle 4-1.

KooKoo valmentaja Petri Mattila harmitteli joukkueensa isoja virheitä, josta SaiPa rokotti isolla kädellä mutta myönsi myös SaiPan olleen hyvä illan kamppailussa. Mattilan mukaan joukkue on silloin taistellut voitosta kun kaikki neljä kenttää ovat olleet pelissä hyvin mukana mutta tänään ei ollut sellainen ilta. Kotijoukkueen valmentaja Pekka Tirkkonen sanoi, että joukkue halusi pelata voiton Ville Koholle ja siinä myös onnistui. Toisessa erässä Tirkkosen mukaan oli vaikeita hetkiä mutta joukkue kesti ne hyvin ja sitä myöten tärkeät kolme sarjapistettä SaiPalle. Molemmat valmentajat olivat tyytyväisiä siihen minkälaisia tapahtumia Kaakon derbyt ovat olleet ja tunnelma on jokaisessa ottelussa ollut hieno. Toivottavasti molemmissa kaupungeissa yleisö syyttyy myös tulevina kausina Kaakon derbyille ja sen tuomalle fiilikselle.

Ottelun pelaaja Tommi Jokinen SaiPa

Jokinen oli isossa roolissa kun voittajaa ratkottiin ja teki illan ottelussa myös kaksi komeaa maalia. Jokinen nosti samalla kauden maalimääränsä kahteentoista joka on miehen yhden kauden liiga ennätys.