Scroll Top

Tulikuuma kamppailu Hakametsässä

Keskiviikkona pelataan Tampereella kärkipään kamppailu, kun Tappara ja Jyp mittelevät sarjapisteistä. Ottelu on molemmille joukkueille tärkeä taistelussa neljän joukkoon pääsystä ja sitä kautta kotiedusta pudotuspeleihin. Ottelusta voidaan odottaa hyvätasoista kärkipään kamppailua, sen verran hyvää kiekkoa molemmat joukkueet ovat viime aikoina pelanneet. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kolme kertaa ja Tappara johtaa otteluvoitoin 2-1. Molemmat pelasivat viime viikonloppuna kahdesti, niin Tappara kuin Jyp ottivat yhden kolmenpisteen voiton ja hävisivät toisen pelin voittolaukauksilla. Hakametsän keskiviikkoillasta voidaan odottaa mielenkiintoista.

Ratkaisukohdat

Molemmat joukkueet perustavat pelinsä vahvan oman pään pelaamisen kautta. Ihme kyllä Tapparan viime aikaiset pelit ovat olleet erittäin maalirikkaita. Tapparan ylivoimapelaaminen on ollut viime otteluissa tappavan tehokasta, joten Jypin on parempi pysyä jäähyaitiosta poissa jos mielii voitosta taistella. Jyp tulee varmasti hyökkäämään ottelussa laajalla rintamalla. Erityisesti joukkueen neloskenttä Salmio-Hotakainen-Nenonen on ollut liigan parhaita alempia ketjuja ja onkin tehnyt todella paljon maaleja rooliin ja peliaikaan nähden. Ottelussa tullaan varmasti pelaamaan tarkkaa kiekkoa vältellen virheitä, koska kumpikin joukkue osaa viedä peliä johtoasemassa ja osaa jäädyttävää vastustajan pelin täysin. Illan pelaavia maalivahteja on vaikea veikata koska molemmat joukkueet ovat antaneet sen verran hyvin peliaikaa molemmille maalivahdeilleen.

Illan nostot Jani Lajunen Tappara

Jani Lajunen tuli täksi kaudeksi Ruotsista takaisin Suomeen ja Tapparaan. Mies onkin ollut kullanarvoinen pala tamperelaisten pelaamista vaikka alkukaudesta ei pisteitä syntynytkään. Lajunen on todella hyvä kahden suunnan sentteri joka tekee omalla panoksellaan muista ketjun pelaajista parempia. Viime aikoina Lajunen on tehnyt myös hyvin pisteitä ja lauantaina syntyi hattutemppu Sportia vastaan. Lajusen neljän viime pelin maalisaldo on mukavat viisi tehtyä maalia. Syntyykö keskiviikkona yksi lisää, sen illan kamppailu näyttää.

Illan nostot Joonas Nättinen Jyp

Montrealin varaama Nättinen vietti kolme kautta Pohjois-Amerikassa ja siitä suurimman osan rautaliiga AHL:ssä. Täksi kaudeksi mies tuli takaisin Jyväskylään hakemaan vastuuta ja uutta nousua uralleen. Alkukausi oli Nättiseltä vaikea eikä tehoja tullut kärkikentän pelaajan edellyttämällä tavalla, sen takia kutsua maajoukkueeseen voitiin pitää yllätyksenä. Viime aikoina Nättisen peli on ollut paljon parempaa niin pelillisesti kuin tehojenkin muodossa. Nättinen teki pelkästään tammikuussa jo melkein puolet kauden pistemäärästään, joten miehen käyrä on selvästi nousussa.

Arvio

Todella tasainen ja tiukka kärkipään kamppailu luvassa, joka tulee ratkeamaan pieniin asioihin ja on luultavasti maalin peli suuntaan tai toiseen. Tappara lähtee kotiedun turvin pienenä suosikkina, mutta Jypin viime aikainen vire pienentää Tapparan asemaa huomattavasti. Myös maalivahtivalinnat saattavat olla isossa roolissa illan kamppailussa, varsinkin jos Tappara maalissa aloittaa Tomi Karhunen, joka ei ole vakuuttanut viime aikoina. Illan sana on ’tasaista’, joten hirveästi emme liputa kummankaan voiton puolesta.

Erityistä

Jypin kasvatti Aleksi Salonen jätti viikonloppuna kasvattajaseuransa ja siirtyi Tapparaan. Mies pelaa ensimmäisen pelinsä uudessa seurassa ja heti on vastassa vanha seura Jyp. Saloselle on luvassa varmasti ikimuistoinen ilta kirvesrintojen takalinjoilla.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.