Scroll Top

Jääpallon XXXVI MM-kisat Uljanovsk, Venäjä 1.–7.2.2016

Jääpallon MM-kilpailut on pelattu vuosien saatossa 35 kertaa. Ensimmäiset kisat pelattiin Helsingissä, Olympiastadionilla 1957, jolloin ensimmäisen mestaruuden voitti Neuvostoliitto. Venäjä on hallitseva mestari voitettuaan Ruotsin Habarovskin 2015 MM-finaalissa maalein 5-3.

Suomen lohkoon kuuluvat Venäjä, Ruotsi, Kazakstan ja Suomi. Suomen kisaurakka käynnistyy 1.2 ottelulla Ruotsia vastaan klo 14.00 Suomen aikaa. Kisanäyttämönä on 5000 katsojaa vetävä jääpallohalli Volga Sport Areenalla.

Kisojen päänäyttämö on kuitenkin Trud stadion mikä vetää 15.000 katsojaa. Venäjä pelaa kaikki ottelunsa Trud stadionin ulkojäillä. Semifinaalit ja mitalipelit pelataan Trud stadionilla.

Venäjä on hallitseva Maailmanmestari. Habarovskin finaalissa 2015 joukkue voitti Ruotsin 5-3. Joukkueesta löytyy uskomaton määrä henkilökohtaista osaamista ja Venäjän puolustaminen viimevuosina on ollut niin tiivistä ja kurinalaista että heidän ”ykköshaastajalla” Ruotsilla on todellakin mietittävää.

Ruotsalaiset hakevat uutta nousua, sillä Venäjä on kolme kertaa peräkkäin voittanut MM-kultaa. Ruotsin pelitapa perustuu hyvään pallolliseen peliin ja pallonhallintaan, mihin periaatteessa osallistuu koko joukkue liberoa ja pakkeja myöten.

Kisoja tulevat tänäkin vuonna pyörittämään Ruotsi ja Venäjä ja suurin mielenkiinto kiinnittyykin siihen, kuka saa pronssia ja siinä pelissä Suomella on mahdollisuutensa. Viime kisat eivät menneet parhaalla mahdollisella tavalla ja Suomi lähtee hakemaan nälkäisenä paluuta mitalikantaan. Päävalmentajana jatkaa monikertainen maajoukkuevalmentaja Antti Parviainen, joka hankki johtoryhmään 2004 MM-kultaa valmentaneen Esko Tammilehdon. Syyskuussa Suomi oli harjoitusleirillä Ruotsissa ja joulukuussa Porvoossa Suomi kohtasi Venäjän ja Helsingissä Ruotsin, joissa molemmissa tuli tappio. Suomen kovin haastaja pronssimitalista on Kazakstan.

Lähde: Teksti on kirjoitettu Jääpalloliiton kisaesitteen pohjalta

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.