Scroll Top

Lukko vs Tappara- Back to Back osa 2

Lukko ja Tappara kohtaavat keskiviikkona Raumalla toistamiseen vuorokauden sisään. Tiistaina joukkueet pelasivat Tampereella ja Tappara voitti ottelun 4-2 lukemin, joten Lukolla on kalavelkoja maksettavana. Viime perjantain Ässät-voiton jälkeen raumalaisten verkkoon on kahdessa viime pelissä tehty yhteensä yhdeksän maalia, joten puolustuspelin on parannuttava mikäli Lukko meinaa pisteistä taistella. Kotona Lukon peli on viime aikoina ollutkin varsin mallikasta ja joukkue on voittanut kolme kotipeliä putkeen. Tappara lähtee illan kamppailuun pienessä voittoputkessa, sillä joukkue on voittanut kolme viimeisintä kamppailua. Varsinkin nuorten maailmanmestari Patrik Laine on viime otteluissa ollut pelipäällä ja teki myös tiistai-illan kamppailussa maalin.

Ratkaisukohdat

Molempien joukkueiden ykköskentät tulevat olemaan illan kamppailussa isossa roolissa ja kumpi niistä onnistuu paremmin, on hyvin lähellä voittoa. Molempien joukkueiden ykköskentät ovat olleet todella vaarallisia koko kauden ja onnistuivat takomaan myös pisteitä tiistain kohtaamisessa. Varsinkin pistepörssiä johtava Tapparan Kristian Kuusela on ollut vaarallinen ja teki tiistain Lukko ottelussa 1+2 tehot taululle. Ylivoimapeli on jälleen iso osa ottelua kun voittajaa ratkotaan, varsinkin kun molempien joukkueiden ylivoima on ollut viime aikoina ihan liigan kärkipäätä. Maalivahtipeli on myös tärkeässä roolissa jos ja kun ottelusta tulee vähämaalinen. Tiistain kamppailussa Tapparan maalivahti Dominik Hrachovina pystyi torjumaan virkaveljeänsä Lukon Ryan Zapolskia paremmin. Tosin keskiviikon kamppailussa Tappara saattaa peluuttaa Tomi Karhusta.

Illan nostot Aaron Gagnon Lukko

Kolmatta kauttaan Lukossa kiekkoileva ja Ville Vahalahden kanssa tutkaparin muodostava Aaron Gagnon on viime aikoina ollut mainiossa vireessä. Gagnon on latonut tammikuussa jo seitsemän maalia ja noussut haastamaan SaiPan Chad Rauta tosissaan maalipörssin voitosta. Jännä nähdä kurittaako Gagnon Tapparaa myös keskiviikon kamppailussa.

Illan nostot Jukka Peltola Tappara

Duunari ja todellinen joukkuepelaaja Peltola on todella isopalanen nykyistä Tapparan joukkuetta. Mies pelaa illasta toiseen isoja minuutteja ja blokkaa surutta kiekkoja kun sitä ottelussa eniten tarvitaan. Tällä kaudella Peltola on onnistunut pisteitäkin tekemään ja mies pelaakin pisteiden valossa uransa parasta kautta.

Arvio

Joukkueet kohtasivat tiistaina jo tiistaina kertalleen, joten Tapparalla saattaa olla henkinen yliote Lukosta. Toisaalta Lukko on kova kotijoukkue, joten kumpikaan ei lähde illan kampailuun ennakkosuosikkina. Puoluspelin kautta molemmat joukkueet lähtevät peliin ja tästä johtuen molemmille joukkueille voisi veikata noin 2-3 maalia. Joka tapauksessa illan sana: tasaista!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.