Scroll Top

UINTI: Tampereen 50m Grand Prix täydessä vauhdissa

image

Uinti, Liukkonen ylsi taas alle 50 sekunnin

Tampereen Grand Prix 3 -uintien avauspäivänä ei huipputuloksilla mässäilty. EM-uintien läheisyys näkyi kärkiuimareiden otteissa ja lauantain kovimmasta tuloksesta vastasi Cetus Espoon Ari-Pekka Liukkonen 100 metrin vapaassa. Edellisenä yönä Rion esikisoista palannut Liukkonen vetäisi alle kahden tunnin yöunilla kuitenkin aamun erissä kelpo ajan 49,92, mikä oli hänen neljäs 50 sekunnin alituksensa. Illan finaalissa matkustaminen kuitenkin selvästi painoi, ja aikakin heikkeni lukemiin 50,45 riittäen kuitenkin voittoon ennen Teemu Vuorelaa ja Andrei Tuomolaa.

Naisten 100 metrin perhosuintiin odotettiin Emilia Pikkaraista, mutta hän joutui vetäytymään GP-uinneista flunssan vuoksi.

Matti Mattsson ui lauantaina päämatkansa 200 metriä rintaa. Hän ui aamun erissä aikaan 2.16,72, mikä tyydytti porilaista, vaikka ennätykseen jäi vielä tuntuvasti matkaa.

– Se tuli nyt jo vähän helpommin, ei tarvinnut kovin paljoa puristaa. Tämä riittää, lähden Poriin treenaamaan, Mattsson kertoi.

Hän jätti illan finaalin väliin ja lajin voiton vei Uinti Tampereen Kalle Pyykkönen ajalla 2.22,37.

Naisten 50 metrin vapaauintifinaalissa nähtiin tasainen taistelu, jonka voiton vei Euran Tessa Nurminen ajalla 26,13. Marlene Niemi Jyväskylästä oli toinen (26,27) ja Hanna-Maria Seppälä kolmas (26,28).

KUVA: Uimaliitto, Jussi Salminen
KUVA: Uimaliitto, Jussi Salminen

Jenna Laukkanen voitti suvereenisti 100 metrin rintauinnin ja 200 metrin sekauinnin muttei ollut tyytyväinen aikoihinsa. Mimosa Jallow ui myös tuplavoittajaksi lauantaina, 50 metrin selkäuinnissa ja 100 metrin perhosessa. Sivulajissaan perhosessa Jallow paransi omaa ennätystään lukemiin 1.01,80. Jallow urakoi myös Suomen mestariksi Kampuksen Plaanin joukkueessa 4×50 metrin sekauintiviestissä Marlene Niemen, Selma Soinisen ja Susanne Hirvosen kanssa.

Lähde: Uimaliitto

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.