Tappara vs SaiPa- Asetelmia kevääseen

Hakametsässä pelataan lauantaina Tapparan ja SaiPan välinen liigaottelu, jossa haetaan asetelmia ja tuntumaa jo kevättä silmällä pitäen. Kohtaaminen on joukkueiden neljäs tällä kaudella. Tappara voitti kauden avauskohtaamisen tylysti 7-0 mutta tämän jälkeen SaiPa on pystynyt kairaamaan voitot kahdesta seuraavasta ottelusta, joten Tappara lähtee revanssi mielessä illan kamppailuun.

Kotijoukkue Tapparalla ei ole illan pelissä enää hirveästi panosta sarjasijoituksen muodossa, koska runkosarjan kolmospaikka on varma eikä kakkossijaan ja Kärppien ohittamiseen ole juurikaan mahdollisuuksia, joten Tappara pelaa loppukaudesta lähinnä siitä, että joukkue saa pidettyä hyvän pelivireen kevään playoff-pelejä ajatellen. Tapparan viime aikojen vire lupaa hyvää kevättä silmällä pitäen. Tappara on pelannut tällä viikolla kaksi ottelua. Keskiviikkona se hävisi vieraissa Kärpille tylysti 4-0, osa syynä joukkueen huono alivoimapelaaminen. Perjantaina joukkue palasi takaisin voittojen tielle kun se haki pisteet HPK:lta hyvällä puolustuspelaamisella 2-0 lukemin.

SaiPa lähtee lauantai-iltaan hyvässä iskussa ja on valmis haastamaan Tapparan ihan tosissaan voitosta. SaiPalla on vielä paljon panosta loppukauden peleissä kun se yrittää saada kotiedun itselleen Jypin nenän edestä. Joukkueella on matkaa neljänteen sijaan kolme pistettä ja jos lauantain ottelusta tulisi voitto niin kotiedun tavoittelu helpottuisi kummasti. SaiPan pelillinen ilme ei ole viime otteluissa ollut ihan parasta mutta joukkue on pystynyt silti ottamaan voittoja. SaiPa on pelannut tällä viikolla kaksi ottelua ja pystyi molemmista ottamaan voitot. Tiistaina se kaatoi kotonaan Ässät voittolaukausten jälkeen 5-4 vaikka oli käytännössä koko ottelun tappiolla. Torstaina joukkue kaatoi hyvin pelanneen Lukon tärkeässä ottelussa maalein 4-3. SaiPa joutui puolustamaan todella paljon ottelussa mutta joukkue heräsi päätöserässä ja SaiPan ykköstähdet oli vahvoja silloin kun sitä tarvittiin. Chad Rau teki kaksi maalia ja David McIntyre säesti hienosti yhdellä maalilla ja kahdella syötöllä. Nähdäänkö tämä kaksikko tulessa myös lauantaina, sen Hakametsän ilta näyttää.

Ratkaisukohdat

SaiPan puolustuspelaamisen pitää parantua jos joukkue haluaa tästä pelistä pisteitä. Vaikka tämän viikon pelit ovat tuloksellisesti olleet hyviä, niin kolmea tai neljää maalia ei ole varaa päästää vieras kamppailussa. Varsinkin joukkuen omanalueen puolustuspelaaminen on ollut välillä jopa paniikin omaista. Pekka Tirkkosen suojatit osaavat kyllä puolustaa tiiviisti ja sitä tänään tarvitaan ja erityisesti Sam Löfquistin pitää nostaa tasoaan koska viime otteluiden pelaaminen ei kyllä riitä näissä kamppailuissa. Ylivoima vs molempien joukkueiden heikko alivoima, siinä yksi illan teema.

Molemmissa joukkueissa on todella taitavia pelaajia pyörittämään ylivoimaa, joten joukkueiden viime aikaiset otteet alivoimalla eivät kyllä tule riiittämään tässä ottelussa. Tapparan heikko alivoima on suurin syy siihen miksi joukkue hävisi keskiviikkona Kärpille. Myös SaiPa on ollut välillä laiskan näköinen alivoimalla ja Lukko rokotti siitä viime ottelussa surutta. Pääosin SaiPan alivoima on kuitenkin ollut rautaa viime kuukausina, joten ei joukkuella suurta huolta sen suhteen ole.

Ketkä ovat joukkueiden maalivahdit? Tapparan Tomi Karhunen on viime aikoina ollut joukkueensa ykkösmaalivahti vaikka nuori Tseski maalivahti Dominik Hrachovina nousikin Karhusta haastamaan. SaiPan Jani Nieminen pelasi hyvällä tasolla pitkään tammi-helmikussa mutta viime viikon KalPa pelin tapahtumat ja siinä sattuneet virheet ovat pitäneet miehen penkillä. Viime otteluissa kokenut Jussi Markkanen on taas näyttänyt kuka tulee olemaan joukkueen the maalivahti kevään ratkaisupeleissä. Markkanen on kyllä pelannut tällä viikolla jo kahdesti, joten huolivuoro saattaa olla paikallaa illan kamppailussa. Kuka tietää?

Arvio

Jännä nähdä mitkä ovat Tapparan motivaatiotekijät illan kamppailuun ja painaako perjantainen HPK peli jaloissa. Tappara lähtee kuitenkin suosikkina illan otteluun. SaiPalla riittää panosta ja joukkueen käyräkin on ylöspäin,mmikä lupaa hyvää. Tasuria tuskin tänään nähdään. Motivaatio tekijät ovat iso asia illan kamppailussa, joten pientä vieras voittoa lapuille.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.