Scroll Top

SaiPa vs Lukko- Isoista asioista pelataan

Torstaina Lappeenrannassa pelataan erittäin tärkeä ottelu suorasta pudotuspelipaikasta. Voitolla SaiPa pystyy varmistamaan paikan 6 joukossa kun taas vierasjoukkue Lukko yrittää voitolla kasvattaa eroa takana tulevaan TPS isommaksi, joten isot pisteet jaossa illan kamppailussa. Kotijoukkue SaiPa on viime otteluissa pelannut ailahtelevaa kiekkoa vaikka tiistaina se pystyikin voittamaan Ässät varsin sekavan ja vaiherikkaan pelin jälkeen voittolaukauksilla lukemin 5-4. Lukko sitä vastoin aloitti kaakon kierroksen tiistaina Kouvolasta, jossa joukkueen voittoputki päättyi kun KooKoo oli 2-1 lukemin parempi, SaiPa ja Lukko ovat kohdanneet kuluvan kauden aikana kolmesti. Lukko voitti kaksi ensmmäistä kamppailua ja SaiPa puolestaan viimeisimmän ottelun, joka pelattiin vuoden vaihteessa Raumalla.

Ratkaisukohdat

SaiPan puolustuspelaaminen on isossa roolissa illan kamppailussa. Viime otteluissa joukkueen oman alueen löysähkö puolustuspelaaminen on kostautunut ja maaleja on soinut omissa ihan liikaa. Varsinkin ulkomaalaispuolustaja Sam Löfquist on ollut todella suurissa vaikeuksissa pelinsä kanssa mikä näkyy niin hyökkäys kuin puolustus suuntaan pelattaessa. Tämän illan kamppailussa SaiPan on terävöitettävä puolustuspelaamistaan, koska sen verran hyvä hyökkäyskalusto vierailija Lukolla on. Illan kamppailussa kohtaa myös maalipörssin ykkönen SaiPan Chad Rau ja kakkonen Lukon Aaron Gagnon. Saako Rau tehtyä lisää eroa Gagnoniin vai ottaako rauman mies maalipörssissä piikkipaikan itselleen, se selviää illan kamppailussa. Jäähyttömyys tulee myös olemaan avainsana kun tärkeistä pisteistä pelataan. Molemmilla joukkueilla on todella laadukas ylivoima, joten turhia jäähyjä ei parane ottaa muuten vastustaja rankaisee surutta, se on monta kertaa tällä kaudella nähty.

Illan nostot Elmeri Kaksonen SaiPa

Tapparasta helmikuun alussa SaiPaan tullut Kaksonen on päässyt koko ajan paremmin ja paremmin sisään Pekka Tirkkosen pelisysteemiin. Alempien ketjujen ja alivoiman erikoismiehenä tunnettu Kaksonen on päässyt viime otteluissa myös tehopisteille. Miehen kokemus ja pelaaminen tulevat olemaan isossa roolissa kun kevään tärkeät pelit alkavat.

Illan nostot Olavi Vauhkonen Lukko

Isokokoinen raumalaishyökkääjä Vauhkonen oli viime kauden Lukko-komeetta ja tältä kaudelta odotettiin paljon mutta toisin kävi. Vauhkosen kautta on piinannut pitkä loukkaantuminen ja mies on ehtinyt pelata vasta 8 ottelua Lukko paidassa. Vauhkonen tuo raumalaishyökkäykseen lisää fyysisyyttä ja leveyttä. Kurittaako Vauhkonen vanhaa seuraansa se selviää Kisapuiston torstai illassa.

Arvio

Maalijuhlaa torstain kamppailusta on turha odottaa. Panokset on todella isot ja sen takia molemmat tulee pelaamaan tarkkaa puolustuspeliä. SaiPan kotipelaaminen on yskinyt koko kauden, joten raumalaisilla on paikka iskeä. Todella tasainen pari kyseessä, joten jatkoaika ei yllättäisi illan ottelussa.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.