Yön NHL-kierroksella runsaasti suomalaisonnistujia

Eeli Tolvanen

Yön NHL-kierroksella Montreal Canadiens otti suomalaisvahvistustensa avulla voiton Edmonton Oilersista maalein 4–0.

Ottelussa erottui edukseen Montrealin suomalaiset. Canadiensin suomalaishyökkääjä Jesperi Kotkaniemi upotti kiekon Oilers-vahti Mikko Koskisen selän taakse, kun peliä oli ehditty pelata vasta 18 sekuntia.

Kotkaniemen onnistunutta laukausta avittivat joukkuetoverit Paul Byron ja Artturi Lehkonen.

Lehkonen onnistui itse rystylaukauksessaan vain noin kolme minuuttia Kotkaniemen aloitusmaalin jälkeen ja vei joukkueensa jo 2–0-johtoon.

Osuma päätti Lehkosen 13 ottelun mittaisen kuivan kauden. 25 vuotiaan suomalaishyökkääjän tehot 23 ottelusta on 3+3=6.

Koskinen torjui pelin aikana 28 laukausta. Edmontonin suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi jäi tehopisteittä.

New York Rangersin Kaapo Kakko teki tiistain kierroksella kauden viidennen maalinsa, kun Washington Capitals kaatui New Yorkissa maalein 2–5.

Tehosaldon +3 kirjannut Kakko onnistui laittamaan kiekon reppuun maalin kulmalta hienon syöttökuvion päätteeksi.

Ottelun kolmostähdeksi valitun 20-vuotiaan Kakon tehopisteet on tältä kaudelta 5+2.

Chicago Blackhawksin tulokasmaalivahti Kevin Lankinen torjui 2–1-kotivoiton Carolina Hurricanesista. Lankinen venyi kiekon eteen 31 kertaa. 25-vuotias Lankinen on urakoinut tällä kaudella 25 ottelussa torjuntaprosentilla 92,1.

Nashsville Predatorsin ja Dallas Starsin välinen kohtaaminen ratkesi vasta jatkoajalla, kun Eeli Tolvanen taituroi ottelun 3–2-voittomaalin ajassa 61.28.

Läpiajoon päässyt Tolvanen nosti kiekon maalin kattoon rystypuolelta.

Tehot 1+1 kirjannut Tolvanen valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi. Tolvaselle maali oli kauden yhdeksäs. Tolvanen on tällä hetkellä kuuden ottelun pisteputkessa.

Maalin makuun suomalaispelaajista ottelussa pääsi myös Dallasin tulikuuma Roope Hintz, joka vei Starsin 2–1-johtoon ylivoimalla toisessa erässä Miro Heiskasen (0+2) vedon reboundista. Maali oli Hintzille kauden 11:s.

Kotivoiton Predatorsille takasi 33 kertaa torjunut Juuse Saros. Nashvillen Mikael Granlund kirjasi ottelusta yhden syöttöpisteen.

Hallitseva mestari Tampa Bay Lightning kaatui, kun Mikko Lehtonen debytoi Columbus Blue Jacketsissa. Suomalaispuolustaja siirtyi seuraan parisen viikkoa sitten Toronto Maple Leafsista, mutta kuten Patrik Laineella aiemmin tänä vuonna, muutto Kanadasta Yhdysvaltoihin kesti oman aikansa.

Lehtosen ammattimaisuus teki vaikutuksen Columbuksen päävalmentajaan John Tortorellaan.

– Pidin hänen luistelustaan ja taistelutahdostaan. En tiedä hänestä paljonkaan, mutta Jarmo Kekäläinen kertoi hänen ammattimaisuudestaan. Sen huomasi jo hänen lämmittelystään, Tortorella kommentoi seuran Twitterissä julkaistussa haastattelussa.

Lehtonen pelasi runsaat 16 minuuttia Columbuksen 3–1-voitossa. Torjuntavuorossa ollut Elvis Merzlikins venyi kiekon tielle 37 kertaa. Joukkueen yllättävin ratkaisija oli David Savard, joka teki NHL:n runkosarjassa maalin ensi kertaa kahteen vuoteen.