Yön NHL-kierroksella runsaasti suomalaisonnistujia – Kevin Lankinen teki seurahistoriaa

Eeli Tolvanen

Carolina Hurriganes otti Sebastian Ahon maalilla jatkoaikavoiton Columbus Blue Jacketsista. Ottelu päättyi 4–3.

Columbuksen maalilla Joonas Korpisalo ehti jo kertaalleen torjua vedon, mutta räpylästä karannut kiekko päätyi vielä lopulta syötöstä Ahon onnistuneeseen laukaukseen.

Maali oli Aholle kauden 14:s. Hänet valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi. Columbuksen Patrik Laine sai ottelussa syöttöpisteen.

Hyvässä pelivireessä oleva Roope Hintz laukoi Dallasin voittomaalin kolmannen erän lopussa ja vei joukkueensa 4–3-voittoon.

Hintz sai syötön siniviivalle ja laukoi kiekon suoraan Andrei Vasilevskin längeistä maaliin. Ottelun ykköstähdeksi valittu Hintz sai ottelusta myös kaksi syöttöpistettä. Dallasin avausmaalin teki puolestaan joukkueen suomalaispuolustaja Miro Heiskanen.

Nashville Predators voitti Detroit Red Wingsin luvuin 7–1. Nashvillen Eeli Tolvanen ja Mikael Granlund tekivät molemmat yhdet maalit ja Erik Haula nappasi kaksi syöttöpistettä.

Täysin uudella vireellä täksi kaudeksi NHL:ään palannut Tolvanen teki jo kauden kahdeksannen maalinsa.

Colorado Avalanche voitti kotonaan Vegas Golden Knightsin 5–1. Suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi avasi Coloradon maalitilin toisessa erässä ja vei ottelun tasalukemiin. Toisella erätauolla Colorado johtikin ottelua jo 4–1. Mikko Rantanen sai myös syöttöpisteen yhdestä maalista.

New York Islanders vei vierasvoiton jatkoajalla Boston Bruinsista. Leo Komarov nappasi syöttöpisteen Islandersin ensimmäisestä maalista, joka onnistui toisessa erässä. Maalilla oli jo tuolloin Jaroslav Halak.

Ensimmäisessä erässä Bostonin maalia vartioi vielä Tuukka Rask, mutta hän ei palannut enää erätauon jälkeen maalille. NHL:n verkkosivujen mukaan Rask loukkaantui ylävartalostaan.

Tulokasmaalivahti Kevin Lankinen torjui nollapelin Chicago Blackhawksille kun joukkue voitti kotonaan Florida Panthersin 3–0. Lankinen pysäytti kiekon peräti 41 kertaa ja hänet valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Nollapeli oli Lankiselle kauden toinen.

– Tämä oli todella hyvä suoritus joukkueelta, Chicagon pävalmentaja Jeremy Colliton kiitteli.

Lankinen teki suorituksellaan seurahistoriaa, sillä koskaan aikaisemmin Blackhawksin historiassa tulokasmaalivahti ei ole tarvinnut yli 40 torjuntaa nollapeliin.

Washington Capitals voitti New Jersey Devilsin 4–3. Janne Kuokkanen nappasi syöttöpisteen New Jerseyn toisesta maalista.