Westend Indians nousi voittoon ja sarjakakkoseksi, EräViikinkien unelma avauspisteistä suli katkeralla tavalla

Salibandy2

Westend Indians nousi F-liigan kakkospaikalle kaataessaan vieraissa Nurmon Jymyn 4-3. Sunnuntain muissa otteluissa SPV löi vieraissa rangaistuslaukauksilla OLS:n 4-3 ja LASB vieraissa EräViikingit 6-5.

Pirteän syksyn pelannut Jymy johti vielä toisessa erässä 2-0, mutta sitten Sami Niskanen ja Samuli Huppunen nostivat vieraat tasoihin. Joonatan Lindholmin Indiansille kolmannen erän alussa laukoman johdon pystyi vielä Eemil Äijälä komealla kudilla kuittaamaan, mutta maali jäi tänään kotijoukkueen viimeiseksi. Jymyn maalivahti Aki Karjalainen loukkaantui kolmannen erän puolivälissä ja joutui jättämään kentän tilanteessa, joka videotarkistuksen jälkeen ei tuonut rangaistuksia. Pari minuuttia myöhemmin nähtiin ottelun voittomaali, kun Toni Rintalan laukaus painui takakulmaan Jymyn maaliin vaihdetun Martin Hanousekin ulottumattomiin.

Oulussa näytti SPV olevan jo karkaamassa, kun Riku Hakanen laukoi joukkueen toisen erän lopulla 3–1-johtoon. OLS ei tarvinnut kuitenkaan kolmannessa tasoittamiseen kauaa, kun Luukas Hyvärisen ylivoimalla iskemän kavennuksen ja Niko Holapan tasoituksen välissä oli vain 25 sekuntia. Lisäpiste lähti Seinäjoelle rangaistuslaukauskisassa, jossa onnistuivat Peliveljistä Jukka-Pekka Pelto-Arvo, Riku Hakanen ja Aaro Tammiranta.

Kaikki aiemmat kahdeksan otteluaan hävinnyt EräViikingit taipui eilen Jymyn vieraana kahden maalin johdosta selvään tappioon, ja tänään helsinkiläisiä koeteltiin vielä kovemmin joukkueen lähdettyä päätöserään peräti 5–2-johdossa. EräViikingit ei saanut peliä tapettua edes läpiajoista, ja niinpä LASB tuli kotijoukkueen virheiden myötä tasoihin Jasper Juutin, Joonatan Surakan ja Niko Einiön osumilla. Lopullinen isku tuli sitten ottelun viimeisellä minuutilla jälleen EräViikinkien oman alueen pallonmenetyksestä: Jere Sulander laukoi kaikki kolme pistettä lahtelaisille. Isäntien ilopilkuksi jäi Miko Vaarimon ensimmäinen liigaosuma hänen työntäessään toisessa erässä maalin kulmalta tilanteeksi 4-2.

Maanantaina on vuorossa ottelu Oilers – FBC Turku.