Ville Lastikka viimeisteli viidesti, kun Classic palasi voittokantaan

Salibandy2

F-liigan mestari Classic palasi eilisen TPS-tappion jälkeen nopeasti voittokantaan, kun nousija Karhut kaatui kotikaukalossaan Porissa 11-7.

Classic repi eroa heti avauserässä, jossa tänään peräti viisi maalia laukonut Ville Lastikka latoi hattutempun tamperelaisten lähtiessä tauolle 5–1-johdossa. Classic johti pelin puolivälissä jo 9-3, mutta Karhut nousi kolmella perättäisellä kavennuksella vielä tilanteeseen 6-9. Päätösjaksolla Classic kuitenkin kasvatti johtoaan uudelleen. Kotijoukkueen päivän tehokkain oli kolme maalia tehnyt ja yhden syöttänyt Juuso Ahola.

Kauden komeasti aloittanut OLS koki kotonaan takaiskun Westend Indiansin ryövätessä pisteet mukanaan Espooseen tuloksella 3-8. Avauserän voittanut OLS nousi vielä pelin puolivälissä tasalukemiin 3-3, mutta kaksi omassa päässä karkeasti hukattua palloa petasivat erän Indiansille. Kolmas eräkään ei nähnyt OLS:n vahvaa kiriä vaan päinvastoin Tuomas Harjula sekä Perttu Puska kasvattivat eroa, ja riskipeli ilman maalivahtia tuotti vain Leevi Aurasen tyhjiin linkoaman päätösmaalin.

Lauantain trilleri tarjoiltiin Jyväskylässä, jossa Happee kukisti Oilersin lopulta rangaistuslaukauksilla 4-3. Espoolaiset karkasivat ensin 12 minuutissa 0–3-johtoon, mutta Lauri Viitala sekä Joel Lahti kavensivat, ja kuusi minuuttia ennen ottelun varsinaisen peliajan loppua Lahti nosti Happeen rinnalle. Maalittoman jatkoajan jälkeen ratkottiin lisäpisteen kohtalo kahdeksanteen pariin venyneessä rangaistuslaukauskisassa, jonka ratkaisumaalin iski Jami Manninen.

Päivän kahdessa muussa mittelössä mätkittiin murskalukemat, kun TPS kaatoi vieraissa Steelersin 12-4 ja SPV kotonaan Tiikerit 15-6. Steelers säikäytti eilen Classicin kaataneita turkulaisia karatessaan avauserässä 3–0-johtoon, mutta sen jälkeisen osuuden veikin TPS 12-1. Mikko Hautaniemi ahnehti tehot 2+4 ja Tuomas Ojala 3+1. SPV taas karkasi alle kahdeksassa minuutissa kolmen maalin johtoon ja repäisi uudelleen Tiikerien kirittyä välillä jo maalin päähän. Peräti 10 Peliveljeä pääsi tänään maalin makuun Konsta Haukkalan kirjauttaessa 2+2 ja Henri Myllymäen 1+3.

Lauantain viidessä miesten  liigaottelussa oli tuplapanokset, kun samalla ratkottiin Suomen Cupin jatkopaikat. Taistelua myös cupmestaruudesta jatkavat siis näin Classic, Westend Indians, Happee, TPS ja SPV.

F-liigan naisten tasolohko A:ssa mestari PSS kaatoi Turussa TPS:n selvästi 6-1 ja palasi omalle paikalleen lohkokärkeen. Avauserä hangattiin ilman maaleja, mutta toisessa repäisi PSS lukemiksi 1-4 Jasmin Saarion rankaistua vanhaa seuraansa kahdesti ja Julia Turusen sekä Milja Saarikosken kummankin onnistuttua kertaalleen. Päätösjaksolla laukoi Turunen vielä päivän toisensa, ja loppunumerot löi tyhjään TPS-verkkoon Ella Sundström.

Viime kevään pronssijoukkue SSRA jatkaa edelleen nollakerhossa, kun Koovee nousi tänään kotonaan takaa ohi 3–2-voittoon. Liinu Koivisto nosti toisen erän alussa oululaiset 0–2-johtoon, mutta erän lopulla Koovee käänsi pelin edukseen. Kiia Avikainen kavensi, ja kolmisen minuuttia ennen taukoa Saimi Lehto ja uudelleen Avikainen laukoivat kotijoukkueelle voittoon riittäneet maalit.

SB-Pro nousi lohkossa neljänneksi kaataessaan vieraissa FBC Loiston 6-4. Turkulaiset karkasivat aluksi 3–0-johtoon, mutta SB-Pro kiri rinnalle ja kolmannen erän alussa Laura Hietamäen osumalla ensi kertaa edelle. Loisto tasoitti vielä seitsemän minuuttia ennen loppua, mutta vain kahdeksan sekuntia siitä Elina Kujala nosti Karoliina Kujalan syötöstä ottelun voittomaalin. Mirja Hietamäki ehti vielä kaunistella lukemia.

B-lohkossa avasi Steelers kauden pistetilinsä kaatamalla vieraissa nousija Blue Foxin rangaistuslaukauksilla 3-2. Vielä yhdeksän minuuttia ennen loppusummeria hämeenlinnalaiset olivat Iida Elorannan ja Titta Aholan osumilla kiinni kolmessa pisteessä, mutta Pia Juhala nosti Siniketut tasoihin. Rangaistuslaukauskisassa osuivat Steelersille Iida Eloranta, Venla Vuorio ja Heli Haapalahti.

SaiPa jatkaa B-lohkon kärjessä viiden pisteen marginaalilla kaadettuaan tänään kotonaan Welhot 2-1. Helpolla ei voitto tullut, sillä vielä kolmannen erän puolivälissä vieraiden Makreeta Heikkilä kuittasi Kati Kutisaarin SaiPalle toisessa erässä tekemän avausmaalin. Eteläkarjalaisten sankariksi nousi Miisa Turunen laukomalla voitto-osuman seitsemän ja puoli minuuttia ennen pelin päätöstä.