Viiden pisteen Aaro Astala pilasi Nurmon Jymyn jättiyllätyksen

Salibandy2

Aaro Astala pilasi kahdella maalillaan ja kolmella tehopisteellään Nurmon Jymyn ison yllätyksen, kun Westend Indians haki vieraskaukalosta 6–5-jatkoaikavoiton oltuaan vielä kaksi minuuttia ennen loppusummeria kaksi maalia tappiolla.

Ottelua melkein loppuun saakka 5-3 johtanut Jymy puolusti maaliaan raivokkaasti espoolaisten vieraiden pyörityksessä, mutta Indians veti maalivahti Mikko Kirvesniemen penkille jo kolme ja puoli minuuttia ennen loppua, ja lopulta paine oli kotijoukkueelle liikaa. Kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa Samuli Junnila kavensi Aaro Astalan syötöstä, ja 18 sekuntia ennen loppusummeria Astala syötti ohi Jymyn pieneksi painuneen viisikon vasempaan laitaan, josta Valtteri Kainulainen pommitti pelin tasoihin. Jatkoaika ehti vanheta runsaat kolme minuuttia ennen kuin Astala löysi ilmasyötöllä takatolpalta Valtteri Kainulaisen ja tämä sinetöi kaksi pistettä vieraille ohjaamalla pallon ohi Jymy-vahti Ossi Lallukan.

Jymyllä oli otteluun lähdettäessä seitsemän ja Westend Indiansilla 21 pistettä, nyt lukemat ovat kahdeksan ja 23. Westend Indians on sarjataulukossa kuudentena ja Jymy sijalla 11.

F-liigan naisten tasolohko A:ssa viime kauden pronssijoukkue SSRA:n syksy jatkuu raskaana, kun FBC Loisto aiheutti oululaisille kahdennentoista perättäisen tappion maalein 4-3.

Maija VäätäjäClara Grönberg ja Emilia Kurppa laukoivat turkulaisille puoleen peliin kolmen maalin kotijohdon, mutta sitkeä SSRA ei antautunut vaan nousi kolmannessa erässä maalin päähän. Jonna Virkkunen avasi SSRA:n maalitilin, ja puolitoista minuuttia ennen täyttä aikaa Noora Leinonen kavensi kuudella viittä vastaan omalta kenttäpuoliskolta lähteneellä kaaripallolla. Ajassa 59.19 Pipsa Eko iski uransa ensimmäisellä liigamaalilla FBC Loistolle voittomaaliksi jääneen neljännen osuman, kun hän otti Clara Grönbergin kaaripallon mukaansa ja läppäsi lopulta oman laukauksensa paluupallon yläkulmaan. Vain kolme pelisekuntia myöhemmin lurahti vielä melkein suoraan aloituksesta Katja Nättilän laukaus Loisto-vahti Maria Viitalan suojusten ali, mutta loput 38 sekuntia turkulaisten maali varjeltui.