Viiden maalin Hautaniemi nosti TPS:n kuilun partaalta, Espoossa syynättiin erikoista osumaa

Salibandy3

F-liigan kärkijoukkueet pääsivät joulunviettoon voittajina, kun Mikko Hautaniemi nosti TPS:n päätöserässä kolmen maalin takaa 8–6-voittoon Westend Indiansista ja Nokian KrP kaatoi vieraissa Oilersin 8-5.

Kupittaalle viiden ottelun voittoputkessa saapunut Indians piinasi sarjakärki TPS:aa tosissaan, ja kolmannen erän alussa Samuli Huppunen laukoi vieraat peräti 6–3-johtoon. Sitten nappasi kuitenkin tahtipuikon TPS:n jättiläinen Mikko Hautaniemi, joka kavensi vain 18 sekuntia myöhemmin ja nosti kohta illan kolmannella maalillaan kotijoukkueen jo yhden päähän. TPS:n tasoituksen sai nimiinsä päätöserän puolivälissä Miko Kailiala ja mustavalkoisten päästyä ylivoimalle oli taas Mikko Hautaniemen vuoro. Miehen illan neljäs osuma syntyi Tuomas Ojalan syötöstä ja vielä viides neljä sekuntia ennen loppua tyhjiin.

Nokian KrP vei Tapiolassa avauserän 2-1, ja kahden erän jälkeen vieraiden johto oli 5-3 Joonatan Kovasen iskettyä erään kolme maalia. Niistä 1–4-osuma oli illan erikoisin, kun maalia kiertäneen Joona Rantalan kosketus kaatoi maalin pois paikaltaan ja Oilers-vahti Joonas Kaltiaisen päälle samalla kun Kovanen laukoi irtopalloa. Koska pallo ylitti maaliviivan tolppien kohtien välistä ja yläriman korkeuden alta, tilanne vihellettiin maaliksi, vaikkei pallo koskaan kehikon sisään päätynytkään. Oilers nousi päätöserän alussa vielä maalin päähän mutta Simo Paulaharjun ja Nico Jonaesonin onnistumiset sekä Joonatan Kovasen illan neljäs tyhjiin pitivät vieraat edellä.

TPS lähtee joulunviettoon sarjakärjessä kaksi pistettä edellä kaksi ottelua enemmän pelannutta Nokian KrP:tä, josta Classic on neljän pisteen päässä. Hännillä karsintapaikoilla on EräViikingit jäänyt suoran säilyjän paikasta seitsemän ja FBC Turku 12 pistettä.

F-liigan naisten sarjan syyskausi paketoitiin tänään Helsingissä Tapanilan Mosahallissa, kun Classic haki kaikki kolme pistettä Tampereelle kaatamalla EräViikingit 6-2.

Illan avausmaalin osui kotijoukkueen Taru Nordman, mutta Alisa Pöllänen ensin tasoitti ja sitten vei toisessa erässä vieraat ensi kertaa edelle. Classicin Natalia Pitkäkankaan 1–3-maaliin EräViikingit vastasi vielä Maura Paajasen kavennuksella, mutta kolmannessa erässä Classic komisteli taas lukemia. Suvi Hämäläisen ja Meri Mäkisen osumien jatkoksi Alisa Pöllänen sinetöi vielä hattutemppunsa tyhjään verkkoon.

Classic lähtee joulunviettoon A-lohkon kakkosena yhdeksän pistettä puhtaan pelin TPS:aa perässä, EräViikingit jatkaa neljäntenä pisteen edellä SB-Prota.