Scroll Top

Vedonlyöntivihje naisten lentopallon EM-karsinnan avaukseen

Lentis lentopallo naiset FIVB

Naisten lentopallomaajoukkue tähyää toiseen peräkkäisen EM-lopputurnaukseen, kun karsintaturnaukset alkavat perjantaina. Suomi pelaa D-lohkossa Kosovon, Montenegron ja Slovakian kanssa ensin Montenegrossa ja ensi viikolla Slovakiassa. Lohkon kaksi parasta yltää elo-syyskuussa pelattaviin EM-kisoihin.

Uusia pelaajia Suomen joukkueessa ovat etenkin liberot ja keskipelaajat. Puolustuspelin osaajat, Netta Laaksonen ja Laura Penttilä saavat Montenegrossa maajoukkueen tulikasteensa, ja keskipelaajistakin puuttuu vuoden 2019 EM-turnauspelaajia.

Päävalmentaja Tapio Kangasniemen mukaan joukkueen kokoonpano voi elää kesän aikana, sillä esimerkiksi Saksassa pelannut libero Roosa Koskelo ja loukkaantumisen takia sivussa oleva keskipelaaja Michaela Madsen saattavat palata ryhmään loppukesällä.

Embed from Getty Images

Pandemian takia Suomi ei ole pelannut harjoitusotteluita pandemian takia todella pitkään aikaan mutta ei tänään vastaan asettuva Slovakiakaan. Joukkueet ovat voineet vain keskittyä harjoitteluun ja pelaajilla on ainoastaan seurajoukkueistaan tuntuma lajiin.

Suomi ja Slovakia ovat kohdanneet toisensa neljä kertaa, joista Suomi on voittanut kolme ja Slovakia yhden ottelun. Kuntopuntareista on tässä tilanteessa turha puhua yhtään mitään.

Slovakia on maarankingissa sijalla 29. ja Suomi sijalla 58. Valitettavasti kyseiset sijoituksestaan ei merkkaa yhtään mitään kun pelitaukoa on 1.5 vuotta. Itse asiasssa koko FIVB -rankingkin voitaisiin nollata.

Mikä sitten merkitsee ja antaa osviittaa peliin? No ainakin kokoonpanot! Suomen joukkue on kohtalaisen kokenut. Yleispelaajilla ei ole juurikaan maaotteluita alla ja liberot ovat täysin keltanokkia.

Passareista Kaisa Alanko on todella kokenut ja hän pelaa ammatikseen Ranskassa Nantesin joukkueessa. Ennen liittymistään maajoukkueeseen Alanko joutui viettämään aikaa karanteenissa ja harjoittelemaan yksin. Nyt neito on päässyt joukkueen mukaan ja harjoittelu on sujunut hyvin.

Embed from Getty Images

Hakkureista Piia Korhonen ehdoton ykkösnimi. Italiassa pelaava Korhonen on Suomen avainpelaajia. Keskipelaajista paineet ovat Daniela Öhmanin niskassa mutta nainen kestää ne hyvin.

Lisäksi esille on syytä nostaa päävalmentaja Tapio Kangasniemi joka on todella kokenut ja koko joukkue kunnioittaa häntä.

Slovakian kokoonpanoa ei tiedä kovinkaan moni tällä hetkellä. Ei edes Kansainvälinen lentopalloliitto. Mutta se on varmaa, että ketään supernaisia sinne ei ole syntynyt. Kokoonpanon runko lienee sama kuin ennen pandemian alkua.

Bookerit ovat asettaneet Slovakian ennakkosuosikiksi mutta Geen mielestä voimasuhteet ovat 50-50 ja kertoimien pitäisi olla 1.83-1.83. Kaikki siitä yläsuuntaan poikkeavat kertoimet ovat ylikertoimia, joten poimitaan ne pois alta.

Ottelu tulee TV2:lta kello 18.00 ja sen selostaa tuttuun tapaan Mikko Hannula.

EM-KILPAILUT, NAISTEN KARSINNAT

Suomi – Slovakia
Kello 18:00

BETSI 1)

Suomi 3-way @ 2.40 ComeOn
Panos small

BETSI 2)

Erätasoitus +1.5 @ 1.84 ComeOn
Panos medium

BETSI 3)

Pistetasoitus +7.5 @ 1.87 ComeOn
Panos medium

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.