Valioliiga – Viikonlopun kierroskatsaus

Gamblers valioliiga

Valioliigassa pelattiin jälleen viikonloppuna, kun sekä lauantaina että sunnuntaina oli mielenkiintoisia otteluita tarjolla. Leicesterin tuhkimotarina jatkuu ja joukkue jatkaa valioliigan kärkipaikalla. Liigan kakkosena on viime aikoina hyvin pelannut Tottenham, jonka perässä on toinen lontoolaisseura Arsenal.

Lauantain päiväpelissä kohtasivat valioliigan suurseura Manchester City ja superyllätäjä Leicester City. Moni odotti, että Leicesterin hyvä lentokeli katkeaa viimeistään nyt, mutta toisin kävi. Leicester siityi jo pelin kolmannella minuutilla johtoon puolustaja Robert Huthin maalilla eikä joukkue enää johtoasemastaan luopunut. Toisella puoliajalla joukkue meni jo 3-0 johtoon Riyiad Mahrezin ja Huthin maaleilla. City hyökkääjä Sergio Aguero kavensi lopussa vielä pelin 3-1 mutta Leicesterin ote piti loppuun saakka ja joukkue korjasi arvokkaan vierasvoiton 3-1 lukemin.

Lauantain muissa otteluissa Tottenham otti kotivoiton Watfordista 1-0. Viime aikoina piristynyt Swansea pelasi tasapelin 1-1 Crystal Palacen kanssa. Everton näyttää piristyneen ja joukkue otti toisen murskavoiton tällä viikolla. Nyt kaatui Stoke vieraskentällä 3-0. Southampton voitti West Hamin 1-0 ja samoin numeroin Newcastle kaatoi kotonaan West Bromwichin. Putoamisesta taisteleva Aston Villa otti elintärkeän voiton kun se kukisti Norwichin kotonaan 2-0. Liverpool puolestaan konttasi kotonaan sarjapaikasta taistelevaa Sunderlandia vastaan. Joukkue johti jo kamppailua 2-0 Roberto Firminon ja Adam Lallanan maaleilla. Sunderland kehitti loppuun kuitenkin hurjan kirin. Joukkue tuli Adam Johnsonin vaparimaalilla maalin päähän ja ottelun loppuhetkillä kokenut konkari Jermain Defoe toi Sunderlandin tasoihin hienolla kääntölaukauksellaan ja ottelu päättyi 2-2 lukemiin.

Sunnuntaina pelattiin kaksi kamppailua. Iltapäivä ottelussa Arsenal kohtasi vieraskentällä sarjanousija Bournemouthin. Arsenal ratkaisi ottelun käytännössä jo avauspuoliajalla kun Mesut Özil ja Alex Oxlade-Chamberlain tekivät maalin mieheen ja tilanne oli tauolla 2-0. Toisella puoliajalla Bournemouthilla oli myös omat paikkansa mutta kumpikaan joukkue ei enää lisämaaleja tehnyt, joten Arsenal otti rutiinilla 2-0 voiton. Voiton myötä Arsenal nousi Cityn ohi sarjassa kolmanneksi ja tasapisteisiin paikallisvastustaja Tottenhamin kanssa. Päivän toisessa kamppailussa kaksi suurta kohtasivat kun Chelsea ja Manchester United ottivat mittaa toisistaan. Avauspuoliajalla molemmilla oli paikkansa. Manun Anthony Martial laukoi tulisesti mutta Chelsea-maalivahti Courtoa torjui näyttävästi. Chelsean Diego Costalla oli hyvä paikka viedä joukkueensa johtoon mutta mies laukoi ohi Manu maalin ja tauolle mentiin 0-0 tilanteessa. Toisen puoliajan alussa Manu sai luotua monta hyvää maalipaikkaa ja Jesse Lingard vei upealla laukauksellaan Unitedin 1-0 johtoon. Ottelu eteni tasaisena ja United näytti matkaavan jo voittoon kunnes Chelsen Diego Costa astui esiin ja tasoitti ottelun viime minuuteilla ja pisteet jaettii 1-1 lukemin.

Viikonlopun kierrosten jälkeen ei suuria muutoksia sarjataulukossa nähty. Leicester on viiden pisteen karkumatkalla muihin mutta joukkueella on vielä pitkä matka mestaruuteen. Ensiviikolla pelataan taas isoja otteluitta kun Manchester City ja Tottenham kohtaavat ja Arsenal saa kotonaan vastaansa sarjakärki Leicesterin , joten isoista asioista pelataan. Putoamisesta tullaan käymään hurja taistelu kun monta joukkuetta on vielä taistelemassa sarjapaikastaan. Viime aikoina pahasti tuuliajolla ollut Norwich on tällä hetkellä putoamassa mutta eroa säilymiseen on vain piste, joten kaikki on vielä auki. Myös viime aikoina piristyneet Sunderland ja Aston Villa saattavat tulla mukaan taistelussa paikasta auringossa.

Seuratkaa lukijat valioliigaa ja sen tapahtumia, niin tekee myös Gee. Varmasti huikea loppukausi edessä eikä kukaan tiedä minkälainen tarina on vielä luvassa.