Valioliiga – Ole Gunnar Solskjær tekee Manchester Unitedista mestarin joko tällä tai viimeistään ensi kaudella – Jo nyt tehty työ on nostanut seuran tasoa merkittävästi

Valioliigaseura  Manchester Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjær on tekemässä Unitedista Valioliigan mestarijoukkueen  jos ei vielä tällä kaudella niin viimeistään ensi kaudella. Tärkeintä olisi, että norjalainen saisi tehtyä Unitedista kestomenestyjän, joka olisi kaudesta toiseen vähintään kolmen joukossa ja voittaisi myös mestaruuksia. Jo viime kaudella Solskjær nosti United loistavan loppukauden ansiosta aina kolmanneksi asti eli suoraan Mestareiden liigaan oikeuttavaan paikkaan ja sitä voi pitää heikon alun jälkeen todella hyvänä suorituksena. Tähän vaikutti isosti myös se, että seura sai hankki tammikuun siirtoikkunassa portugalilaisseura Sportinginsta Bruno Fernandesin, joka osoittautui heti alusta lähtien seuralle oikeaksi kultakimpaleeksi, sillä mies oli isossa roolissa joukkueen hurjassa loppukauden nousussa. 

Embed from Getty Images

Myös tämän kauden portugalilainen on aloittanut hyvin tehden Valioliigassa kolme maalia, jonka lisäksi mies on syöttänyt myös kaksi maalia. Fernandes on hyökkäyssuuntaan joukkueen aivot samalla tavalla, kun joukkueen puolustavat keskikenttäpelaajat brasilialainen Fred sekä joukkueen oma kasvatti Scott McTominay. Molemmat ovat hoitaneet ruutunsa todella hyvin ja nuoresta McTominaysta tulee olemaan seuralla iloa vielä useiksi vuosiksi.                                                                 

Tämä kausi on alkanut joukkueen osalta ailahdellen, mutta viime kierroksilla joukkueen otteet ovat parantuneet huomattavasti. Lokakuun alussa kärsitty ruma kotitappio Tottenhamille maalein 1-6 oli todella kirpaiseva seuran sekä myös fanien näkökulmasta, mutta loppujen lopuksi se toimi hyvänä herätyksenä koko joukkueelle ja tuon murskatappion jälkeen ManU ei ole hävinnyt kolmeen viime otteluun yhtään. Mestareiden liigan joukkue aloitti loistavasti hakemalla makean vierasvoiton viime kauden Mestareiden liigan finalistista Paris Saint-Germain:sta eli paremmin tunnettuna PSG:stä maalein 2-1, vaikka joukkueen puolustus lähti otteluun hivenen siipirikkoisena. Eilen joukkue pelasi kotona maalittoman tasapelin Chelsea vastaan, joka ei ollut huono tulos, mutta ottelusta olisi ollut enemmänkin otettavissa. Vaikka puolustus onkin hyvä niin puolustuksen takana pelaava espanjalaismaalivahti David de Gea on joukkueen suurimpia tukipilareita, joka pelaa jo kymmenettä kauttaan seurassa ja miehen otteet ovat olleet vuodesta toiseen todella tasaisia ja espanjalainen onkin torjunut jo pelkästään viime vuosina todella monta voittoa joukkueelle pelkästään omalla henkilökohtaisella panoksellaan eli huippu torjunnoillaan.

Embed from Getty Images

Manchesteriläisten jatko-ohjelma ei ole helppo vaikka joukkueella onkin monta kotipeliä.. Seuraavaksi se kohtaa Mestareiden liigassa viime kaudella peräti välieriin saakka edenneen RB Leipzigin, joka on aloittanut kautensa todella loistavasti. Leipzig johtaa tällä hetkellä Bundesliigaa ja se otti Mestareiden liigan avauskierroksella varman 2-0 kotivoiton turkkilaisseura Basasehiristä. Lisäksi myös kaksi seuraavaa Valioliigan ottelua eivät ole helpoimmasta päästä, sillä joukkue kohtaa kotona Arsenalin ja vieraissa upean alkukauden pelanneen Evertonin, joka on tällä hetkellä Valioliigan kärjessä. Tiukka ohjelma on myös hyvä mittari koko joukkueelle siitä missä se tällä hetkellä menee. Maalintekoon joukkue sai kovan vahvistuksen, kun seitsemän viime kautta PSG:ssä pelannut Uruguaylainen hyökkääjä Edinson Cavani liittyi punaisten vahvuuteen. Mies pelasi eilen Chelsea vastaan ensimmäiset minuuttinsa tultuaan vaihdosta sisään. Vaikka Cavanilla onkin ikää jo 33 -vuotta ja vauhti on varmasti hidastunut vuosien myötä niin maaleja mies osaa silti edelleen tehdä. Toivoa sopii, että mies ei osoittaudu yhtä pahaksi pettymykseksi ja flopiksi kuin aikanaan kolumbialaisen Radamel Falcaon otteet United paidassa. Toki joukkueen hyökkäyspeli ei ole todellakaan pelkästään Cavanista kiinni, sillä joukkueella on hyökkäyspelissä paljon laatua ja materiaalia Fernandes ja Marcus Rashford, jotka molemmat ovat pelanneet lähes ottelusta toiseen hyvin. Lisäksi eilen punaisen kortin takia sivussa ollut ranskalaishyökkääjä Anthony Martial on parantanut maalintekoa kaudesta toiseen ja viime kaudella mies iski jo Valioliigassa 17 maalia. Lisäksi joukkueella on hyökkäykseen seuran oma kasvatti 19-vuotias Mason Greenwood, joka löi viime kaudella itsensä läpi tehden Valioliigassa kunnioitettavat  kymmenen maalia.

Embed from Getty Images

Nykyinen United ryhmä on jo nyt todella hyvä, mutta mikäli Solskjær saa hankittua seuraan vielä 1-2 täsmä vahvistusta on joukkue todella iskukykyinen ketä vastaan tahansa. Puolustus on joukkueella jo nyt hyvä, mutta alakertaan voisi tarvittaessa hankkia jonkun pelaajan, mutta toppariosasto on joukkueella kunnossa vaikka alkukauden otteista moni onkin antanut Englannin maajoukkuemies Harry Maguirelle isosti kritiikkiä vaikka mies on ollut joukkueelle todella kullanarvoinen pelaaja viime sekä tällä kaudella, sillä esimerkiksi pääpelissä mies on todella vahva sekä puolustus että hyökkäyspäässä. Myös Solskjærin aikakaudella hankittu laitapuolustaja Aaron Wan-Bissaka on ollut todella tärkeä pelaaja hyvillä nousuillaan, joista onkin syntynyt muutamia tärkeitä maaleja. Wan-Bissaka on myös monikäyttöinen pelaaja, sillä mies pystyy tarvittaessa pelaamaan myös laiturina. 

Vaikka Unitedin alkukausi Valioliigassa onkin ollut suhteellisen heikko niin onneksi se on ollut sitä myös muille suurseuroilla. Paikallisvastustaja City on vain pisteen edellä punaisia paholaisia ja viime kauden mestari Liverpool on kuusi pistettä edellä, mutta joukkue on pelannut ottelun ManUa enemmän.

Embed from Getty Images

Mikäli joukkue säästyy pahoilta loukkaantumisilta kauden aikana niin yhteispeli varmasti hiotuu kauden edetessä entistäkin paremmaksi. Ole Gunnar on tehnyt jo nyt hyvää työtä seurassa, mutta toivoa sopii, että peli kehittyy tällä kaudella ja menestys sen mukana. Sijoittuminen kolmen joukkoon olisi ihan hyvä, mutta mitä pidemmälle joukkue pystyy olemaan mestaruus taistelussa mukana antaa se myös työrauhaa norjalaiselle. Mikäli tämä kausi sujuu joukkueelta suhteellisen mukavasti eli United olisi Valioliigassa toinen tai kolmas niin ensi kaudella muutaman vahvistuksen myötä seura taistelee tosissaan mestaruudesta. Kuka tietää ettei se voisi tapahtua jo tällä kaudella.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.